Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rødgrønne ikke med i statskirken

Bare tre av de rødgrønnes åtte medlemmer av komiteen som behandler kirkesaker i Stortinget, er med i statskirken.

IKKE MED I STATSKIRKEN: Stortingsrepresentant og komitéleder Marianne Aasen Agdestein (Ap).
Foto: Knut Falch/SCANPIX
IKKE MED I STATSKIRKEN: Stortingsrepresentant og komitéleder Marianne Aasen Agdestein (Ap). Foto: Knut Falch/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Bare tre av de rødgrønnes åtte medlemmer av komiteen som behandler kirkesaker i Stortinget, er med i statskirken. Komitéleder Marianne Aasen (Ap) er ikke blant dem.

Statsminister Jens Stoltenberg måtte skyve jobben som kirkestatsråd over på en annen fordi kulturminister Anniken Huitfeldt ikke er medlem av Den norske kirke.

Men en slik regel fins ikke for dem som behandler kirkesaker i Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomité.

I den nye komiteen er bare tre av åtte rødgrønne politikere medlemmer av statskirken, mens alle åtte på borgerlig side er det, skriver Vårt Land.

Foruten Aasen, er Ap-politikerne Truls Wickholm, Hadia Tajik og Tor Bremer ikke statskirkemedlemmer. Det er heller ikke Aksel Hagen (SV).

De tre som er medlemmer av statskirken, er Ap-politikerne Svein Gjelseth og Anna Ljunggren, foruten Anne Tingelstad Wøien (Sp).

- Vår personlige tro er ikke det relevante og avgjørende for evnen til å arbeide med den store kirkereformen. Det viktige her er at det allerede ligger et godt vedtak i bunn, sier Aasen.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media