Rødgrønne kvinner vil forby stripping

Strippebarer bygger oppunder menneskehandel og fornedrer kvinner, mener kvinnepolitikerne i Ap, Sp, SV og Rødt.

- FORNEDRENDE: Rødts partisekretær Beth Hartmann, SVs kinnepolitiske talskvinne Marthe Hammer og Senterkvinnenes Elisabeth Strengen Gundersen vil stenge ned landets strippeklubber. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- FORNEDRENDE: Rødts partisekretær Beth Hartmann, SVs kinnepolitiske talskvinne Marthe Hammer og Senterkvinnenes Elisabeth Strengen Gundersen vil stenge ned landets strippeklubber. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De rødgrønne kvinnepolitikerne vil stenge alle Norges strippebarer. 

- Stripping er med på å gjøre kvinnen til et objekt og en salgsvare. Det fornedrer oss som mennesker og er del av en skitten industri, sier Marthe Hammer (SV).

- Veien er kort fra stripping til prostitusjon og bordeller. Og innenfor dette har vi menneskehandel, sier Rødts Beth Hartmann.  

Møte på trappa Da Dagbladet tar damene med til String showbar i Oslo, ønsker de ikke å komme innenfor og diskutere saken med innehaver Magnus Morland. Rødts Beth Hartmann er prinsipielt imot strippebarer og ser ikke poenget med å gå inn. Da kommer Morland ut.  

- Vil dere ikke komme inn og se hva det er dere snakker om? Det er veldig skuffende. Dere vil ødelegge noe som jeg har brukt hele mitt liv på å bygge opp, sier han.

- Dette er prostitusjon. Jentene selger kroppene sine for penger, sier Beth Hartmann.

- Dette har ingenting med prostitusjon å gjøre, repliserer Morland. Han har lagt armene i kors og er klar til debatt.

- Vi to kommer aldri til å bli enige, sier Hartmann, og damene signaliserer at nå vil de gå.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer