Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rødgrønne kvinner vil forby stripping

Strippebarer bygger oppunder menneskehandel og fornedrer kvinner, mener kvinnepolitikerne i Ap, Sp, SV og Rødt.

- FORNEDRENDE: Rødts partisekretær Beth Hartmann, SVs kinnepolitiske talskvinne Marthe Hammer og Senterkvinnenes Elisabeth Strengen Gundersen vil stenge ned landets strippeklubber. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- FORNEDRENDE: Rødts partisekretær Beth Hartmann, SVs kinnepolitiske talskvinne Marthe Hammer og Senterkvinnenes Elisabeth Strengen Gundersen vil stenge ned landets strippeklubber. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De rødgrønne kvinnepolitikerne vil stenge alle Norges strippebarer. 

- Stripping er med på å gjøre kvinnen til et objekt og en salgsvare. Det fornedrer oss som mennesker og er del av en skitten industri, sier Marthe Hammer (SV).

- Veien er kort fra stripping til prostitusjon og bordeller. Og innenfor dette har vi menneskehandel, sier Rødts Beth Hartmann.  

Møte på trappa
Da Dagbladet tar damene med til String showbar i Oslo, ønsker de ikke å komme innenfor og diskutere saken med innehaver Magnus Morland. Rødts Beth Hartmann er prinsipielt imot strippebarer og ser ikke poenget med å gå inn. Da kommer Morland ut.  

- Vil dere ikke komme inn og se hva det er dere snakker om? Det er veldig skuffende. Dere vil ødelegge noe som jeg har brukt hele mitt liv på å bygge opp, sier han.

- Dette er prostitusjon. Jentene selger kroppene sine for penger, sier Beth Hartmann.

- Dette har ingenting med prostitusjon å gjøre, repliserer Morland. Han har lagt armene i kors og er klar til debatt.

- Vi to kommer aldri til å bli enige, sier Hartmann, og damene signaliserer at nå vil de gå.  

Fempunkts plan
Kvinnepolitikerne fra Rødt, SV, Sp og Ap har nedfelt forbudet mot stripping som del av en fempunkts plan for bedre likestilling. De mener en lov kan utformes etter mønster fra strippeforbudet på Island.  

- Er det ikke drastisk å forby strippebarene ved lov?  

KAN BLI FORBUDT:Hvis de rødgrønne damene får det som de vil. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet.
KAN BLI FORBUDT:Hvis de rødgrønne damene får det som de vil. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet. Vis mer

- Nei. Dette er ikke grei underholdning, slår damene unisont fast.

Magnus Morland kjenner seg ikke igjen i bildet som kvinnepolitikerne tegner av strippeklubbene.

- Dette er selvstendig kvinner som gjør det de liker. Jeg forventer ikke at alle liker det vi driver med, men jeg forventer at de respekterer oss. Det finnes uheldige elementer i utelivsbransjen, men det blir feil å henge ut strippere generelt. Det er en stor fornærmelse å sammenligne dem med prostituerte. Det forekommer ikke prostitusjon på norske strippeklubber, og det eksisterer ikke menneskehandel. Men det er stygg menneskehandel innenfor prostitusjonen. Det ser jeg hver dag, og det har de rødgrønne partiene gjort alt for lite med, sier Morland, som har hatt arbeidssted i belastede Skippergata i 12 år.  

Aps Mette Kathrine Ofstad tror ikke at noen stripper fordi de synes det er moro.
- Kjenner du noen som gjør det?
- Nei, men jeg kjenner heller ingen strippere.
- Ikke jeg heller. Jeg vil anta at de fleste drives av nød, sier hun til Dagbladet.

Blir debatt
Selv om de rødgrønne kvinnepolitikerne er enige, er de usikre på i hvor stor grad forslaget vil få gjennomslag på partienes landsmøter utover våren.

- Vi har allerede vedtatt alle fem punktene, sier Rødts Beth Hartmann.
- For Sp kommer ikke dette til å være en fanesak, men argumentasjonen har vi ikke noe problem med å være med på, sier Elisabeth Strengen Gundersen.
- Jeg skjønner ikke hvordan noen kan være uenige. Dette er uakseptabelt og går utover innvandrerkvinner, sier Mette Kathrine Ofstad.
- Vi har vist at det går an å bli enige om disse tingene. Poenget er å reise en debatt der vi setter kvinnepolitiske saker på dagsorden, sier Marthe Hammer i SV.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling