SYV MAGRE?: Liv Signe Navarsete (Sp) jubler sammen med Helga Pedersen (Ap) og Audun Lysbakken (SV) under feiringen av den rødgrønne regjeringens 7 årsdag i høst. Velgerne er adskillig mer reserverte. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
SYV MAGRE?: Liv Signe Navarsete (Sp) jubler sammen med Helga Pedersen (Ap) og Audun Lysbakken (SV) under feiringen av den rødgrønne regjeringens 7 årsdag i høst. Velgerne er adskillig mer reserverte. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer

Rødgrønne velgere er usikre

Mange av velgerne som stemte rødgrønt ved siste valg, er nå usikre på hvem de skal stemme på, viser en meningsmåling Norfakta har gjort for Nationen og Klassekampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 24 prosent av de som stemte Sp er nå usikre på hvem de vil stemme på. 21 prosent av SV-velgerne og 15 prosent av Ap-velgerne svarer det samme.

Blant dem som stemte borgerlig ved valget i 2009, er usikkerheten betydelig mindre, viser målingen.

13 prosent av Venstre-velgerne, 10 prosent av KrF-velgerne, 8 prosent av Høyre-velgerne og 6 prosent av Frp-velgerne, sier at de er usikre.

Høyre får størst oppslutning i målingen med 31,3 prosent, en tilbakegang på 0,4 prosentpoeng fra november. Frp får 18,4 prosent, en framgang på 0,6 prosentpoeng, mens Venstre og KrF får henholdsvis 4,9 (+0,4) og 4,8 (-0,2).

På rødgrønn side får Ap 29,6 prosent, en framgang på 0,3 prosentpoeng fra november, mens Sp og SV får henholdsvis 4,4 (-0,5) og 4,1 (-0,4).

Partiet Rødt får 1,3 prosent (+0,2) og Miljøpartiet De Grønne får 0,9 (-0,1).

Dersom dette hadde vært valgresultatet ville de rødgrønne ha endt opp med 66 mandater i Stortinget, 20 færre enn i dag.

Høyre og Frp ville ha fått henholdsvis 54 og 33 mandater i Stortinget.

(NTB)