Rødgrønt flertall i den siste målinga før valget

Samlet styrker de rødgrønne flertallet.

FLERTALL: Liv Signe Navarsete (Sp, f.v.), Jens Stoltenberg (Ap) og  Kristin Halvorsen (SV) holder flertallet i Synovates siste måling før valget. Bildet er fra partilederdebatten i går. Foto: Heiko Junge / Scanpix
FLERTALL: Liv Signe Navarsete (Sp, f.v.), Jens Stoltenberg (Ap) og Kristin Halvorsen (SV) holder flertallet i Synovates siste måling før valget. Bildet er fra partilederdebatten i går. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Ap går fram og får 33, 8 prosent, som er 1,1 prosentpoeng over valgresultatet i 2005. Det betyr at partiet soper inn 11 av 19 sistemandater, og dermed også sikrer det rødgrønne flertallet med 89 mandater. Flere har klatret ned fra gjerdet og bestemt seg. Men partiet er avhengig av dem som sier de skal stemme Sp, faktisk gjør det.

Lav valgdeltakelse vil trolig ramme særlig Ap.

— Målingen gir inspirasjon til å stå på helt inn. Den bekrefter at det er veldig jevnt. Ingenting er avgjort. Valgdeltakelsen er helt avgjørende. Sofaen er hovedfienden nå, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet.

Stem på en statsminister— Mange kan være irriterte på regjeringen på grunn av en sak og vil sitte hjemme i protest. Men da må de tenke over hvem de får isteden.

I går brukte han store deler av dagen til å forberede den viktige partilederdebatten på NRK, men tok seg en luftetur i parken for å kommentere den siste meningsmålingen før valget Synovate har gjort for Dagbladet og NRK. De siste dagene har Ap kjørt fram statsminister Jens Stoltenberg som et hovedargument for å stemme Ap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer