Rødgrønt flertall i Sverige

Sossarna større enn Moderaterna.

STØRST: Socialdemokraterna er største parti i Sverige på ny måling, mens Moderaterna går tilbake. Venstresiden har flertall, noe som gleder partisekretær Carin Jämtin og partileder Stefan Löfven.  Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
STØRST: Socialdemokraterna er største parti i Sverige på ny måling, mens Moderaterna går tilbake. Venstresiden har flertall, noe som gleder partisekretær Carin Jämtin og partileder Stefan Löfven. Foto: Bertil Ericson / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De rødgrønne partiene får flertall i Statistiske centralbyråns store partimåling i Sverige.

Over 50 prosent I målingen får Socialdemokraterna, Miljöpartiet de gröna og Vänsterpartiet en samlet oppslutning på 50,5 prosent.
 
Den borgerlige regjeringskoalisjonen, som består av Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna og Centerpartiet, får en samlet oppslutning på 40,7 prosent.

Socialdemokraterna er største parti i målingen med 35,6 prosent. Moderaterna kommer på annenplass med 26,9 prosent.
Sverigedemokraterna får en oppslutning på 7,7 prosent.

Moderaternas oppslutning er gått ned med 3,2 prosentpoeng fra valget i 2010. Ifølge den nye partimålingen er Moderaterna det partiet som har tapt mest til Sverigedemokraterna.

- Gledelige tall Enda flere velgere har imidlertid gått fra Moderaterna til Socialdemokraterna. Socialdemokraternas partisekretær Carin Jämtin syns tallene er gledelige.
- Men vi er ikke fornøyd før vi er i mål i september neste år. Vi skal vinne valget, sier hun.
Den store partimålingen fra Statistiska centralbyrån har et betydelig større utvalg enn kommersielle meningsmålinger. I alt 5.479 mennesker har deltatt, og spørreundersøkelsen gjennomføres over en periode på én måned. Det store utvalget gjør det mulig å bryte tallene ned i undergrupper, noe som gjør den ekstra interessant for analytikerne. (NTB)