Rødgrønt samarbeid tar pause i Sverige

De tre partiene har ikke klart å samle seg om politiske saker etter valget.

 UTEN ALLIANSE : 
- Vi i Socialdemokraterna har et stort behov for å utvikle vår egen politikk, sier partileder Mona Sahlin (bildet). Det rødgrønne samarbeidet legges på is inntil videre, men partiene vil fortsatt møtes ukentlig, ifølge Sahlin. Foto: Claudio Bresciani / Scanpix.'
UTEN ALLIANSE : - Vi i Socialdemokraterna har et stort behov for å utvikle vår egen politikk, sier partileder Mona Sahlin (bildet). Det rødgrønne samarbeidet legges på is inntil videre, men partiene vil fortsatt møtes ukentlig, ifølge Sahlin. Foto: Claudio Bresciani / Scanpix.'Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det er Socialdemokraternas leder Mona Sahlin som opplyser dette tirsdag.

- Men selv om samarbeidet vi hadde før valget tar en pause, kommer vi til å fortsette å treffes hver uke. Vi kommer også til å ha felles utgangspunkt for arbeidet i Riksdagen. Men samarbeidsformen vi hadde før valget tar en pause, forklarer Sahlin.

Regjeringsalternativet som tapte
Det er alliansen mellom Socialdemokraterna (S), Vänsterpartiet (V) og Miljöpartiet (MP) som nå foreløpig opphører. De tre rødgrønne gikk til valg som et felles regjeringsalternativ til den borgerlige regjeringskoalisjonen, men tapte valget i september.

- Vi i Socialdemokraterna har et stort behov for å utvikle vår egen politikk. Vi må være selvkritiske, analysere og gjøre kursendringer, slik at vi kan bli et sterkt parti igjen, sier Sahlin.

Tydelige sprekkdannelser
Allerede mandag så man klare antydninger til sprekkdannelser da de rødgrønne i Sverige la fram sitt alternative statsbudsjett.

- Vi får se om det blir et felles vårbudsjett. Det naturlige er at opposisjonen tar form mot slutten av en mandatperiode, sa Thomas Östros (S) etter framleggelsen.

De tre partiene har i tiden etter valget ikke klart å komme overens i flere saker. Skillelinjene som var til stede før valget, har fortsatt.
(NTB)