Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Rødhår-ekstremist» inspirert av Breivik: Ville skyte Charles og gi tronen til prins Harry

Ble mobbet på skolen for rødt hår og fregner.

DRAPSPLANER: En 37-åring er i England dømt til tvungen psykisk helsevern på livstid for å ha planlagt et terrorangrep på vegne av det «ariske folk». Han skal også ha ønsket å drepe prins Charles og gjøre prins Harry til konge. Her er far og sønn på en minnesmarkering for australske soldater i april 2015. Foto: AFP PHOTO / ADEM ALTAN / NTB Scanpix
DRAPSPLANER: En 37-åring er i England dømt til tvungen psykisk helsevern på livstid for å ha planlagt et terrorangrep på vegne av det «ariske folk». Han skal også ha ønsket å drepe prins Charles og gjøre prins Harry til konge. Her er far og sønn på en minnesmarkering for australske soldater i april 2015. Foto: AFP PHOTO / ADEM ALTAN / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En «rødhår-ekstremist» (britiske medier har gitt mannen kallenavnet «ginger extremist»), er dømt til tvungen psykisk helsevern på livstid for å ha planlagt et terrorangrep på vegne av det «ariske folk», skriver The Telegraph

Mannen (37) planla ifølge egen notatbok blant annet å skyte prins Charles slik at Harry kunne bli konge.

Han har også sammenliknet seg selv med Anders Behring Breivik. 37-åringen ble arrestert 3. juni 2015, og ble denne uka dømt under loven for mental helse.

- Dette er en veldig rar sak som involverer en veldig rar mann, uttalte dommer John Bevan.

- Av samme type som Breivik Juryen dømte han for å ha planlagt et terrorangrep på bakgrunn av funn gjort hjemme hos 37-åringen. Funnene inkluderte håndskrevne notater fra nettsteder som «The Terrorist Handbook», «The Complete Improvised Kitchen» og «The Jolly Roger Cookbook» om produksjon av eksplosiver.

I mars 2015 kjøpte mannen diverse ingredienser for å lage cyanid, men juni samme året ble dette oppdaget av hans bror.

Broren ble bekymret og sammen med mora gikk han gjennom soverommet til 37-åringen. Mellom masse rot fant de et utvalg av kjemikalier, bøker og annet utstyr, skriver The Guardian.

The Telegraph har tidligere skrevet om hvordan 37-åringen ble mobbet for sitt røde hår, noe som angivelig skal ha vært motivet for at han ønsket å drepe prins Charles slik at rødhårete Harry skulle bli konge.

I sin notatbok, hadde 37-åringen blant annet skrevet følgende:

- Jeg vil ikke bli en seriemorder. Jeg mer av samme type som Anders Breivik. Jeg har flere mulige mål, og jeg venter på en mulighet for å drepe en av dem. La det bli prins Charles, det hadde vært bra.

- Massiv gjengjeldelse Aktor Annabel Darlow uttalte at 37-åringens notater uttrykker et hat mot «ikke-ariere», som han refererte til som «svarte og lyshudete idioter».

- Jeg er på jakt etter en massiv gjengjeldelse, et masse-terrorangrep som vil belyse vår smerte. Ikke bare min, men mine brødre verden rundt sin smerte, skrev 37-åringen.

To psykiatriske rapporter ble lagt til grunn for at han ble dømt til tvungen psykisk helsevern uten tidsbegrensning.

Ifølge rapportene er mannen tilregnelig, men har personlighetsforstyrrelse som krever behandling.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media