Rødseth deler millionen med eks-kona

Sveinung Rødseth ble i dag tildelt litt under 1 million kroner i erstatning og oppreisning. Rødseth sonet ett år og to måneder i fengsel etter at han i 1982 ble dømt for å ha mishandlet sin fem måneder gamle datter til døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er glad for erstatningen han selv har fått, men samtidig er skuffelsen stor over at hans tidligere kone May-Britt Rødseth ikke fikk tilkjent erstatning.

- hun sonet ikke fengselsstraffen, men det var tøft for henne å være alene utenfor, bære alt sammen alene, så og si, sier Rødseth til TV2 i kveld. Derfor har han bestemt seg for å dele erstatningssummen med eks-kona.

2 mill. mindre

Kravet var på inntil 3 millioner kroner i oppreisning og 1 million i erstatning. Statsadvokaten innstilte på at det verken skulle gis erstatning eller oppreisning, melder NTB.

Rødseth sonet ett år og to måneder i fengsel etter at han i 1982 ble dømt for å ha mishandlet sin fem måneder gamle datter til døde. Høsten 1997 kom saken opp på nytt, og Rødseth ble frikjent.

Rødseths advokat Harald Stabell sier seg delvis fornøyd.

- Vi er fornøyd med at lagmannsretten fant grunnlag både for erstatning og oppreisning. Beløpets størrelse kan selvsagt diskuteres. Rødseth hadde håpet på mer, men pengene har ikke vært det viktigste for ham, sier Stabell til NTB.

Stabell sier at det ennå ikke er tatt stilling til et eventuelt kjæremål, men at han sammen med Rødseth vil gå grundig gjennom kjennelsen.