Rødseth frifunnet

ÅLESUND (Dagbladet :på nettet): Med fire mot tre stemmer ble Sveinung Rødseth frifunnet i Frostating lagmannsrett i dag. Rødseth ble dømt for å ha mishandlet sin datter slik at hun døde av skadene i 1982, og har siden gjennomført en langvarig kamp for å få saken gjenopptatt. Nå er han renvasket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blir Rødseth frikjent i ettermiddag?

Stemningen var dramatisk da domsslutningen ble lest opp i Ålesund i dag. Jubelen brøt løs i rettssalen da det var klart at et flertall av rettens medlemmer mente Rødseth burde frifinnes. Han sto tiltalt for to tilfeller av legemsfornærmelse mot sin datter i 1981.

To fagdommere mente Rødseth var skyldig i legemsbeskadigelse i tråd med aktor Jan Hoels påstand. Mindretallet, med rettens formann Olaf Jakhelln som én av de tre, har konkludert med blant annet at Therese er blitt utsatt for voldelige forhold i tråd med det han tidligere har erkjent i avhør. Men flertallet, som besto av en fagdommere og fire legdommere stemte for frifinnelse.

Takker hjelpere

Sveinung Rødseth sier i en kommentar til Dagbladet :på nettet av han håper påtalemyndigheten ikke vil anke saken.

- Jeg håper saken stopper her, sier Rødseth.

- Jeg har veldig mange å takke. Uten all hjelpen jeg har fått ville vi aldri nådd fram til dette, sier Rødseth.

Også forsvarsadvokat Harald Stabell kunne slippe løs et lettelsens sukk i går.

Erstatning

- Vi har hatt to målsetninger, gjenopptakelse og frifinnelse, og vi har nådd fram til begge. Nå må vi diskutere erstatningssøksmålet, sier Stabell til Dagbladet :på nettet.

- Rødseth har rett til erstatning. Men vi må naturligvis diskutere hvilken sum det blir aktuelt å kreve, sier Stabell.

Påtalemyndigheten har 14 dagers frist til å anke dommen. Aktor, statsadvokat Jan Hoel, ønsket ikke å kommentere dommen.

Sveinung Rødseth kunne slippe jubelen løs etter frifinnelsen i dag. Nå skal han forberede erstatningssøksmål mot staten.