Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rødseth-saken opp igjen

BERGEN (Dagbladet): Når Rødseth-saken kommer opp for ny behandling i lagmannsretten 24. november, blir det ingen jury som avgjør skyldspørsmålet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VATNELID

Høyesteretts kjæremålsutvalg har bestemt at tre jurister og fire legdommere skal avgjøre om Sveinung Rødseth (35) ble uskyldig dømt da han i 1982 ble funnet skyldig i å ha mishandlet sin fem måneder gamle datter Therese til døde. Den gang var det en jury på ti lekfolk som avgjorde skyldspørsmålet.

Frostating lagmannsrett dømte fiskeren fra Herøy på Sunnmøre til fengsel i to år og ni måneder. Seinere reduserte Høyesterett straffen til ett år og ni måneder.
Sveinung Rødseth har siden kjempet for å renvaske seg og mener det kan bevises at Therese døde av medisinske årsaker 21. september 1981.

I mars i år ga Frostating lagmannsrett klarsignal for å gjenoppta saken. Retten kom til at det er «rimelig tvil» om dommen fra 1982 er riktig.
I 12 år gikk skuespilleren Wenche Foss i bresjen for en landsomfattende aksjon som samlet inn mer enn 300000 underskrifter.

Hele Norges coronakart