BARRIKADER:  Regjeringssoldater setter opp piggtrådsperringer onsdag formiddag foran Forsvarsdepartementet i Bangkok. Den nye unntakstilstanden i den thailandske hovedstaden innebærer blant annet at ikke flere enn fem mennesker har lov  til å opptre samlet. Foto: Chaiwat Subprasom, REUTERS/ NTB Scanpix.
BARRIKADER: Regjeringssoldater setter opp piggtrådsperringer onsdag formiddag foran Forsvarsdepartementet i Bangkok. Den nye unntakstilstanden i den thailandske hovedstaden innebærer blant annet at ikke flere enn fem mennesker har lov til å opptre samlet. Foto: Chaiwat Subprasom, REUTERS/ NTB Scanpix.Vis mer

Rødskjorte-leder i Thailand såret i angrep

Skutt foran huset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En leder av den regjeringsvennlige rødskjortebevegelsen i Thailand ble skutt og såret i et attentat onsdag.

Her kan du lese analysen av Dagbladets utenriksmedarbeider Einar Hagvaag om situasjonen i Thaliand etter at 60 dagers unntakstilstand ble innført i hovedstaden Bangkok i går.

Kwanchai Praipana, som har ledet tusener av rødskjorter i demonstrasjoner i Udon Thani-provinsen i det nordlige Thailand, satt utenfor huset sitt da han ble skutt av ukjente gjerningsmenn. Han ble skadd i et bein og en arm.

Politioberst Kowit Tharoenwattanasuk sier at de har sett fra et overvåkingskamera at en bronsefarget pickup kjørte forbi, og at noen i bilen avfyrte flere runder skudd mot huset.

Skyteepisoden kan bidra til å høyne spenningen i landet etter at statsminister Yingluck Shinawatra innførte unntakstilstand i Bangkok fra midnatt tirsdag for å hanskes med demonstrasjonene mot regjeringen hennes.

(NTB-Reuters).