ANKLAGES: Den thailandske regjeringshæren beskylder rødskjortene for å bruke barn som levende skjold for å hindre at styrkene skal slå til. Foto:  EPA/BARBARA WALTON/Scanpix
ANKLAGES: Den thailandske regjeringshæren beskylder rødskjortene for å bruke barn som levende skjold for å hindre at styrkene skal slå til. Foto: EPA/BARBARA WALTON/ScanpixVis mer

- Rødskjortene bruker barn som levende skjold

Anklages av regjeringshæren i Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Thailandske myndigheter anklager rødskjortene for å bruke barn som levende skjold i gatekampene i Bangkok i Thailand.

The Guardian melder at hundrevis av barn kan være fast bak barrikadene der rødskjortene holder til.

I går viste en talsmann for den thailandske hæren fram et bilde av en ung gutt som blir holdt opp på toppen av barrikade av dekk.

- Årsaken til hvorfor offisererer ikke kan gå inn i dette området ser dere her, terroristene bruker barn og kvinner som skjold, sa oberst Sansern Kaewkamnerd på tcv-skjermen, ifølge avisa.

Lørdag ble en 14 år gammel gutt skutt og drept i Bangkoks gater.

- Insisterer på å bliEn av lederne for rødskjortene sier til amerikanske TIME at han vet at det befinner seg kvinner og barn i de farlige områdene.

- Ja, jeg vet at det er farlig og jeg vet at det er barn der, sier Nattawut Saikua til magasinet.

- Vi har bedt foreldrene om ta hånd om barna og forlate stedet, men de insisterer på å bli, fortsetter han.

Anklagene om barneskjold kan også være et grep for å vinne popularitet hos befolkningen og vekke avsky mot demonstrantene.

- Opp til foreldreneRødskjortene benekter at de bevisst bruker barn på barrikadene for å hindre at regjeringsstyrkene skal slå til.

- Det er opp til foreldrene å bestemme hvorvidt de ønsker å ta med seg barna sine. Vi har ikke anmodet om dette, sier rødskjorte-leder Weng Tojirakarn, ifølge The Nation.

Samtidig skal rødskjortene i Bangkok være klare for nye forhandlinger med den thailandske regjeringen.

- Vi har gått med på en ny runde med samtaler, slik senatet har foreslått. Hvis vi lar ting fortsette som nå, vet vi ikke hvor mange flere liv som vil gå tapt, sier Nattawut Saikua, en av lederne for demonstrantene, melder NTB.

Forlenget ferienMyndighetene har forlenget ferien til 21. mai.

- Forlengelsen av ferien vil gi myndighetene tid til å løse krisen og sikre at uskyldige sivile og offentlige tjenestemenn er trygge, sier en regjeringstalsmann, ifølge NTB.

Regjeringen hadde i utgangspunktet erklært ferie 17. og 18. mai.

Minst 38 mennesker har mistet livet siden konflikten i den thailandske hovedstaden tilspisset seg 13. mai.

BARN BAK BARRIKADENE? Et barn ses i gatene som har forvandlet seg til en slagmark i Bangkok. Foto: EPA/NARONG SANGNAK/Scanpix
BARN BAK BARRIKADENE? Et barn ses i gatene som har forvandlet seg til en slagmark i Bangkok. Foto: EPA/NARONG SANGNAK/Scanpix Vis mer