Rødt farenivå for Veslemannen - ni personer evakuert

Tre husstander evakuert. 

RØDT NIVÅ: Bildet viser fjellet Mannen i Romsdalen. Norges vassdrags- og energidirektorat hever farenivået for Veslemannen i Rauma kommune til rødt nivå.
Foto: Ekseth/Gedde-Dahl / NTB scanpix
RØDT NIVÅ: Bildet viser fjellet Mannen i Romsdalen. Norges vassdrags- og energidirektorat hever farenivået for Veslemannen i Rauma kommune til rødt nivå. Foto: Ekseth/Gedde-Dahl / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tre husstander er evakuert etter at det tirsdag ettermiddag er påvist større bevegelser i fjellpartiet Mannen i Romsdalen.

Store bevegelser og usikkerhet om et større skred kan utløses, gjør at farenivået for fjellpartiet Mannen i Romsdalen er hevet til rødt.

Farenivået ble hevet fra gult til rødt nivå tirsdag ettermiddag. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) opplyser at hastigheten i bevegelsene i fjellpartiet har variert i sommer, men tirsdag begynte den å øke utover 1 til 2 centimeter per døgn.

– De siste to timene viser en samlet bevegelse på 5,7 millimeter i den øvre, mest aktive delen, noe som tilsvarer nesten 7 centimeter over ett døgn, opplyser NVE.

– Alle ønsker at det skal rase

Faren for ras gjør at tre husstander er evakuert. I de tre husene bor det til sammen ni personer. På grunn av ferie er det bare fem som for øyeblikket befinner seg i området, opplyser ordfører i Rauma kommune, Lars Olav Hustad, til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer