Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rødt flertall i Danmark

Danskene ønsker regjeringsskifte, viser meningsmålingene. Venstresiden med Socialdemokraterne i spissen har nå en oppslutning på 51,4 prosent. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rød blokk i Danmark, som består av Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet, ville ha sikret seg 91 representanter i Folketinget dersom det hadde vært valg nå.

Det viser Ritzau Index, som er et vektet gjennomsnitt av de siste 15 toneangivende meningsmålingene i Danmark. Til ferskere målingen er, til tyngre blir den vektet i indeksen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussens parti Venstre ville sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Allianse og Det Konservative Folkeparti fått 48,6 prosent og 84 representanter, viser gjennomsnittsmålingen.

Socialdemokraterne er Danmarks største parti med en oppslutning på 26,7 prosent, mens Dansk Folkeparti får 18,2 prosent og Venstre får 18,1 prosent.

(©NTB)

Hele Norges coronakart