Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rødt fremmer mistillitsforslag mot Listhaug etter facebookpost

- Overrasket hvis flertallet på Stortinget har tillit til Listhaug, sier partileder Bjørnar Moxnes.

MISTILLIT: Bjørnar Moxnes (R) skriver at han er overrasket hvis flertallet på Stortinget har tillit til Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MISTILLIT: Bjørnar Moxnes (R) skriver at han er overrasket hvis flertallet på Stortinget har tillit til Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rødt fremmer mistillitsforslag mot justisminister Sylvi Listhaug. Det skriver partiets leder, Bjørnar Moxnes, på Facebook.

I posten lister Moxnes opp en rekke årsaker til at partiets ledelse nå fremmer forslaget. Deriblant at Stortinget ikke kan akseptere en justisminister som anklager Stortingets flertall for å sette hensynet til terrorister framfor hensynet til nasjonens sikkerhet.

- Jeg blir overrasket hvis flertallet på Stortinget har tillit til Listhaug. Hvis stortingsflertallet ikke har det, må det komme til uttrykk. Jeg tror mange innbyggere også er opptatt av å få vite hvilke partier som har og ikke har tillit til Listhaug som justisminister, skriver Moxnes.

Partiet mener også at Listhaug mangler det som skal til for å gjennomføre en demokratisk debatt.

- Saklig, demokratisk debatt forutsetter et minstemål av gjensidig anerkjennelse og tillit mellom partene som deltar. Justisministerens anklage viser at hun ikke har dette minstemålet av tillit til Stortingets flertall, skriver Rødt-lederen.

«Lik og del»

Trumpretorikk: Kommunikasjonssjef i Halogen og retorikkekspert Andreas Birger Johansen sier at Sylvi Listhaug bruker samme retorikk som Trump. Han kaller måten hun snakker på «klassisk stemmesankende retorikk». Foto: Dagbladet / NTB Scanpix / Klipp: Emilie Rydning Vis mer Vis mer

Fredag forrige uke delte Listhaug et bilde på Facebook av flere soldater med tildekkede ansikter, med teksten: «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. Lik og del».​​

Bildet har fått hard medfart. Både Utøya-overlevende, Ap-leder Jonas Gahr Støreog Høyre-topper har tatt markant avstand fra Listhaugs utspill. KrF-leder Knut Arild Hareide takket lørdag Høyre-politikerne som våget å ta avstand fra statsråden som sitter i egen regjering.

Onsdag slettet Listhaug bildet, men det skal ikke ha vært kritikken som fikk henne til å bøye av. Derimot oppgir hun at det det bilderettigheter som er årsaken.

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!