Rødt fremmer mistillitsforslag mot Listhaug etter facebookpost

- Overrasket hvis flertallet på Stortinget har tillit til Listhaug, sier partileder Bjørnar Moxnes.

MISTILLIT: Bjørnar Moxnes (R) skriver at han er overrasket hvis flertallet på Stortinget har tillit til Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MISTILLIT: Bjørnar Moxnes (R) skriver at han er overrasket hvis flertallet på Stortinget har tillit til Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rødt fremmer mistillitsforslag mot justisminister Sylvi Listhaug. Det skriver partiets leder, Bjørnar Moxnes, på Facebook.

I posten lister Moxnes opp en rekke årsaker til at partiets ledelse nå fremmer forslaget. Deriblant at Stortinget ikke kan akseptere en justisminister som anklager Stortingets flertall for å sette hensynet til terrorister framfor hensynet til nasjonens sikkerhet.

- Jeg blir overrasket hvis flertallet på Stortinget har tillit til Listhaug. Hvis stortingsflertallet ikke har det, må det komme til uttrykk. Jeg tror mange innbyggere også er opptatt av å få vite hvilke partier som har og ikke har tillit til Listhaug som justisminister, skriver Moxnes.

Partiet mener også at Listhaug mangler det som skal til for å gjennomføre en demokratisk debatt.

- Saklig, demokratisk debatt forutsetter et minstemål av gjensidig anerkjennelse og tillit mellom partene som deltar. Justisministerens anklage viser at hun ikke har dette minstemålet av tillit til Stortingets flertall, skriver Rødt-lederen.

«Lik og del»

Fredag forrige uke delte Listhaug et bilde på Facebook av flere soldater med tildekkede ansikter, med teksten: «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. Lik og del».​​

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer