SOSIALHJELPMOTTAKERE

Rødt: Heller aktivitetsrett enn aktivitetsplikt i NAV

- Det hjelper ikke å piske folk til å søke jobb, når det ikke er nok jobber til alle, sier Seher Aydar i Rødt.

PISKE SEG SELV: - Hvis regjeringen mener at pisk er en riktig løsning, bør de heller rette pisken mot seg selv for å sørge for at det er nok arbeid til arbeidsføre uten jobb i dag, sier Seher Aydar, vararepresentant for Rødt på Stortinget. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
PISKE SEG SELV: - Hvis regjeringen mener at pisk er en riktig løsning, bør de heller rette pisken mot seg selv for å sørge for at det er nok arbeid til arbeidsføre uten jobb i dag, sier Seher Aydar, vararepresentant for Rødt på Stortinget. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Seher Aydar, vararepresentant for Rødt på Stortinget, er kritisk til regjeringens aktivitetsplikt for sosialhjelpmottakere. Hun ønsker seg heller en aktivitetsrett.

- Det hjelper ikke å piske folk til å søke jobb, når det ikke er nok jobber til alle. Det blir som å leke stolleken og tro at hvis alle bare løper fort nok, blir det nok stoler til alle. Det er færre ledige stillinger som ligger ute, enn det er arbeidsledige. Du trenger ikke å være mattegeni for å skjønne at det ikke går opp, sier Seher Aydar.

- Hvis regjeringen mener at pisk er en riktig løsning, bør de heller rette pisken mot seg selv for å sørge for at det er nok arbeid til arbeidsføre uten jobb i dag, sier Rødt-politikeren.

NAV vet best

Hun etterlyser større fleksibilitet og mener dagens ordning er for firkantet.

- NAV-ansatte har best grunnlag for å vurdere hvilke tiltak hvert enkelt menneske trenger. De som er friske og arbeidsføre skal settes i aktivitet, og de fleste av dem ønsker også det. Men er man syk, skal man ikke måtte piskes på samme måte, sier Seher Aydar.

Ønsker å utvide

I Dagbladet torsdag opplyste arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie at innføringen av aktivitetsplikt for unge sosialhjelpsmottakere har vært en så stor suksess at hun nå ønsker å utvide ordningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer