SKAPER STORM: Det har stormet rundt partiveteranen og den profilerte fagforeningslederen Arne Byrkjeflot siden det ble kjent at han hadde hatt et langvarig forhold til en langt yngre kvinnelig parti- og bystyrekollega, som døde i mai i år. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SKAPER STORM: Det har stormet rundt partiveteranen og den profilerte fagforeningslederen Arne Byrkjeflot siden det ble kjent at han hadde hatt et langvarig forhold til en langt yngre kvinnelig parti- og bystyrekollega, som døde i mai i år. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Rødt i Trondheim går i oppløsning etter Byrkjeflot-bråket

20 medlemmer melder seg kollektivt ut i protest mot partiledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag var det krisemøte i lokallaget i Trondheim, og resultatet er et partilag i full oppløsning.

20 sentrale medlemmer melder seg kollektivt ut, skriver Klassekampen.

På listen står flere av medlemmene av det tidligere styret, som trakk seg fra vervene sine i oktober som en reaksjon på at partiet sentralt ikke ville ekskludere Arne Byrkjeflot.

Det har stormet rundt partiveteranen og den profilerte fagforeningslederen siden det ble kjent at han hadde hatt et langvarig forhold til en langt yngre kvinnelig parti- og bystyrekollega, som døde i mai i år.

Da forholdet ble kjent, tok Byrkjeflot ett års permisjon.

Et flertall i Rødts styre i Trondheim mente forholdet var uakseptabelt og ba Byrkjeflot om å trekke seg. Da det ikke skjedde, la nesten alle styremedlemmene ned sine verv i begynnelsen av november.

Nå følger flere sentrale partimedlemmer etter og melder seg ut av partiet.

Partiet sentralt har imidlertid ikke funnet grunn til å ekskludere Byrkjeflot, men har kritisert ham for dårlig dømmekraft.

Også LO i Trondheim, der Byrkjeflot fram til midten av november var leder, har uttalt at han har utvist grovt sviktende dømmekraft, som ikke samsvarer med å være ledende tillitsvalgt.

(NTB)