Rødt i USA før nøkkeltall

Futures-handelen indikerer et nytt fall på børsene i USA i dag. Sysselsettingsrapporten kan imidlertid raskt endre på det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I USA vil investorenes søkelys i dag være rettet mot sysselsettingsrapporten for juni. Dersom den overrasker på oppsiden, vil det kanskje snu det negative sentimentet som rådet i både ordinær og etterbørshandel i går, og som fortsetter i dag..

To timer før åpning indikerer futures-handelen indikerer et fall fra start med IT-aksjene i tet. Sysselsettingstallene kan imidlertid raskt endre på dette.

Klokken 14.30 legges rapporten frem. Det ventes at det forsvant 44.000 arbeidsplasser utenfor jordbruket i løpet av juni, mot 19.000 i mai. Ledighetsraten ventes å stige 0,2 prosentpoeng til 4,6 prosent, mens gjennomsnittlig timelønn ventes å stige 0,3 prosent, like mye som i mai, viser tall fra TheStreet.com/Reuters. Sist gang ledighetsraten var så høy som 4,6 prosent, var i mars 1998.

Den amerikanske investeringsbanken Salomon Smith Barney er blant de mer pessimistiske markedsaktørene. Makroøkonomene her venter et fall i antall arbeidsplasser på 175.000 og at ledighetsraten stiger til 4,7 prosent.

Av de hjemlige aktørene ligger Nordea Securities i det mer positive leiet med forventninger om et fall i arbeidsplasser på 40.000. Ledighetsraten ventes til 4,5 prosent.

'Vi venter ingen store bevegelser i markedene hvis innholdet i rapporten er om lag som ventet, men det er en fare for at bildet ser lysere ut. Dette vil i så fall ytterligere forsterke optimismen mht. utviklingen i amerikansk økonomi, og indikerer at Fed er i rute', skriver Nordea i sin morgenrapport.

I tillegg til nøkkeltallene vil investoren måtte ta hensyn til gårsdagens resultatvarsler fra flere store IT-selskaper som kom etter stengetid i går. De sendte IT-sektoren videre ned i etterbørshandelen.

Resultatsesongen åpnes i dag med aluminiumsgiganten Alcoas tall for andre kvartal. Det er ventet et overskudd på 45 cent per aksje, ned 2 cent fra samme kvartal i fjor. Alcoas resultat vil kunne påvirke kursen i Norsk Hydro og Elkem.

Torsdag falt Dow Jones-indeksen rundt 91 punkter til 10.479 poeng. Nasdaq-indeksen falt 2,8 prosent til 2.080 poeng.

To timer før åpning er Nasdaq-futuren ned 32,8 punkter i forhold til fair value. Det indikerer et markert fall fra start for IT-aksjene. Samtidig er S&P-futuren ned 9,5 punkter. Det indikerer at Dow Jones-indeksen vil åpne ned omlag 76 poeng.

Artikkelen er produsert i samarbeid med Finanskanalen.no.