Rødt kan gjøre et brakvalg

Det nye partiet ligger an til å gjøre det bra i kommunevalget til høsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det nye partiet Rødt ligger an til å gjøre det bra i kommunevalget til høsten. Partiet får en oppslutning på 3,5 prosent på TV 2s partibarometer, og ligger hakk i hæl på sentrumspartiene. Partiet går fram med 0,8 prosentpoeng, og lander på 3,5 prosent på kommunebarometeret for mai.

Det er rekordoppslutning for partiet, og ville gi Rødt representanter i alle de store kommunene her i landet. 

Rødt ville også havne i en viktig vippeposisjon i Oslo, hvis målingen var valgresultatet.

– Dette er jo en samling av flere, men blant annet også en fortsettelse av Rød Valgallianse, og jeg kan ikke huske at RV har hatt en så stor oppslutning i landsomfattende meningsmålinger, sier Rødts partileder Torstein Dahle.

Venstresiden er i framgang, ifølge partibarometeret. SV øker mest av alle partier, med 2,3 prosentpoeng til 11,1 prosent, mens Arbeiderpartiet øker med 2,2 prosentpoeng til 30,5 prosent på målingen, som er utført av TNS Gallup.

Alle sentrumspartiene går tilbake. Størst er tilbakegangen for Kristelig Folkeparti, som får redusert oppslutningen med 2,4 prosentpoeng til 5,3 prosent. Venstre får 4,3 prosent (-0,3) på målingen, mens Senterpartiet får 5,4 prosent (-0,8).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer