FORSKJELLSBEHANDLING: Det er uakseptabelt at sakene mot Gro Harlem Brundtland (Ap), Tore Austad (H) og Kjell Magne Bondevik (KrF) blir lagt bort, mener partileder Torstein Dahle i Rødt.
FORSKJELLSBEHANDLING: Det er uakseptabelt at sakene mot Gro Harlem Brundtland (Ap), Tore Austad (H) og Kjell Magne Bondevik (KrF) blir lagt bort, mener partileder Torstein Dahle i Rødt.Vis mer

Rødt klager på henleggelsene i pensjonssaken

- Totalt uakseptabel forskjellsbehandling, sier Torstein Dahle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er uakseptabelt at sakene mot Gro Harlem Brundtland (Ap), Tore Austad (H) og Kjell Magne Bondevik (KrF) blir lagt bort, mener partileder Torstein Dahle i Rødt.

På vegne av partiet Rødt klager Dahle henleggelsen av saken mot Kjell Magne Bondevik og avgjørelsen om ikke å starte etterforskning mot Brundtland og Austad inn for Riksadvokaten.

Dahle mener beslutningene innebærer «totalt uakseptabel forskjellsbehandling», og viser i klagen til andre eksempler hvor personer som har handlet i god tro likevel er blitt straffeforfulgt og dømt.

«Det er en omfattende praksis for at det selv ved god tro blir brukt fengselsstraffer ... Vanlige mennesker i dette landet utsettes for en nådeløs behandling i saker av denne typen, og det finnes et stort antall avgjørelser som mange vil finne både urimelige og umenneskelige», skriver Dahle.


(NTB)