Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rødt kort for Hoddle

Glenn Hoddle kan bli tvunget til å gå av etter påstanden om at handikappede er syndere i et tidligere liv. Den relgiøse landslagstreneren tror selv at den massive protest-stormen etter helgas lite heldige uttalelser blir for tøff å stå imot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i et intervju med den britiske avisa The Times at Glenn Hoddle lot de handikappede få gjennomgå. I det etter hvert verdenskjente intervjuet sa Hoddle at han trodde at funksjonshemmede betaler for synder som de har begått i tidligere liv. I etterkant kom det fram at Hoddle sa liknende ting i et radiointervju med BBC før fotball-VM i fjor. Nå frykter Hoddle at den massive reaksjonen mot ham kan komme til å koste ham jobben.

Ifølge avisa The Mirror skal Hoddle ha sagt til nære venner og kolleger at han ikke tror han klarer å ri stormen av. Han var ikke tilstede på helgas to Premier League-kamper, noe som tolkes som et tegn på at Hoddle er på vei ut etter tre år som landslags-sjef.

Alle mot seg

En undersøkelse BBC online har gjort viser at 74 prosent av britene vil at Hoddle trekker seg. Den britiske ministeren med ansvar for funksjonshemmede er hjertens enig. En samlet idrettsnasjon krever Hoddles avgang, og fordømmer ham i sterke ordelag. Enkelte vil saksøke ham for ærekrenkelse.

- Jeg planlegger å saksøke Hoddle. Han har sagt at jeg var ond i et tidligere liv, og det er en fornærmelse mot meg, sier funksjonshemmede Sylvia Manners til the Mirror.

På teppet

I dag må Hoddle forklare seg om hva han egentlig mente. Formannen i det britiske fotballforbundet vil ha ham på teppet i løpet av dagen for en forklaring. Hoddle har overlevd mange kriger og kontroverser. Han skaffet seg mange fiender da han lot Paul Gascoigne bli igjen hjemme under VM, og hans fotball-memoarer er ikke mindre kontroversielle. Men tidligere problemer har vært fotballrelaterte - det er ikke hans religiøse høyttenkning.

Tidligere «bomber»

Glenn Hoddle er ikke skåren for tungebåndet. Men hans tidligere uttalelser tyder på ikke altfor god kommunikasjon mellom hjerne og snakketøy. Dette er noen av hans tidligere gullkorn:

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media