MÅTTE TIL AVHØR: Rødt-leder Bjørnar Moxnes ble for snart et år siden anmeldt av Oslo kommune. Foto: Torunn Brånå
MÅTTE TIL AVHØR: Rødt-leder Bjørnar Moxnes ble for snart et år siden anmeldt av Oslo kommune. Foto: Torunn BrånåVis mer

Rødt-leder Bjørnar Moxnes avhørt for å ha offentliggjort rapport om overgrepsanklager

La ut rapport om overgrepsanklage ved omsorgssenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rødt-leder og bystyrepolitiker Bjørnar Moxnes møtte mandag til avhør hos politiet i Oslo. Han etterforskes for å ha offentliggjort en rapport om en overgrepsanklage ved et omsorgssenter.

Det er snart et år siden Moxnes ble anmeldt av Oslo kommune. Moxnes var mandag denne uken inne til sitt første avhør sammen med advokat Harald Stabell, skriver Aftenposten.

Moxnes har status som mistenkt mens politiet etterforsker om han har brutt straffelovens paragraf 121 om taushetsplikt.

Saken går tilbake til november 2011 da en hjelpepleier ved Lindeberg omsorgssenter ble beskyldt for overgrep mot to beboere. Hjelpepleieren ble politianmeldt, mistet jobben, men fikk stillingen tilbake i fjor etter at politiet henla saken.

Oslo kommune ble kritisert for håndteringen av saken. Kommunerevisjonen gransket derfor saksbehandlingen. Det endte med en rapport som ble unntatt offentlighet. Men partiet Rødt la rapporten ut på sitt nettsted i januar i fjor. Derfor ble Moxnes anmeldt.

Moxnes mener kommuneledelsen, helt opp til eldrebyråd Aud Kvalbein (KrF), har gjort alvorlige feil i håndteringen av påstandene om seksuelle overgrep. Rapporten avslører feil som er dekket over, argumenterer Moxnes. Kvalbein ønsker på sin side ikke å kommentere saken og viser til at etterforskningen pågår.

(NTB)

Edit: Det sto opprinnelig "overgrepssak". Etter som saken ble henlagt endret vi til "overgrepsanklage", som er mer presist.