Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Revidert nasjonalbudsjett

Rødt: Misbruker muligheten til å satse på de fattige barna

Rødt refser regjeringen for ikke å gjøre noe for å begrense barnefattigdom.

KRITISK: Marie Sneve Martinussen mener regjeringen bruker handlingsrommet dårlig. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KRITISK: Marie Sneve Martinussen mener regjeringen bruker handlingsrommet dårlig. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere folk i arbeid og høyere oljepris gjør at regjeringen har mer penger å rutte med.

Finansminister Siv Jensen velger derfor å kutte oljepengebruken, og legger opp til å bruke 2, 7 prosent av Statens pensjonsfond utland - det såkalte oljefondet - når hun i dag legger fram regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2018.

Det er 0,2 prosentpoeng eller 5,6 milliarder kroner lavere enn det statsbudsjettet som Stortinget vedtok i desember i fjor.

- Skryter av gode tider

- Regjeringa skryter av gode tider, men misbruker økt handlingsrom til å bruke mindre penger på barn, arbeidsledige og kommunene, er reaksjonen fra Rødt. Nestleder Marie Sneve, sier det ville vært naturlig at det ble tatt tak i den økende barnefattigdommen i revidert nasjonalbudsjett.

Hun peker på at kostnadene til barnetrygd justeres ned med 140 millioner kroner fordi vi får færre barn.

- I januar kom tall som viste at barnefattigdommen er rekordhøy, 10,3 % av norske barn vokser opp i familier som sliter med å få endene til å møtes. Likevel legges det ikke en eneste krone på bordet til innsats mot økende barnefattigdom.

Refser Venstre

- Dette er det første budsjettet Venstre har vært med på å lage. De har snakket høyt om barnefattigdom, men gjør ingenting. Pengene regjeringa sparer på at vi får færre barn, burde vært brukt til økt innsats for de det blir flere av, nemlig barna som vokser opp i fattige familier. Tiltakene mot barnefattigdom kunne blitt økt med 60 prosent for det regjeringa sparer. Det hadde hjulpet for de mange familiene som går sommeren i møte med klump i magen, sier Sneve i en pressemelding.

Arbeidsmarkedet har bedret seg raskere enn ventet, skriver regjeringen i det reviderte budsjettet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media