Coronaviruset

Rødt nivå: - Håper det hjelper

Enebakk er nå blant de ti kommunene med mest smitte i hele landet.

VAKSINE: Pfizer meldte onsdag 31. mars at deres coronavaksine har fungert godt på barn mellom 12 og 15 år, noe som kan bli aktuelt å ta i bruk i Norge. Programleder: Jeanette N. Vik / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Akkurat nå var det ingen vanskelig beslutning. Dette er noe vi har vurdert i lengre tid.

Det sier smittevernlege i Enebakk Lars-Erik Fikke til Dagbladet, etter at kommunen torsdag morgen varslet at de vil innføre rødt nivå på alle skoler og barnehager i kommunen fra 6. til 11. april.

- I løpet av de siste 14 dagene har vi registrert 80 nye smittetilfeller. Det gir oss en statistisk andel på 715 bekreftede tilfeller per 100 000 innbyggere, og Enebakk kommune ligger dermed blant topp 10 kommuner i Norge med mest smitte, sier smittevernlege Lars-Erik Fikke i en pressemelding.

Overfor Dagbladet forklarer smittevernlegen at det er mye smitte internt i ulike familier.

- Hvert enkelt smittetilfelle genererer gjerne to til tre nye smittede, sier han.

ENIG: Ordfører i Enebakk, Hans Kristian Solberg, mener det er helt korrekt å innføre rødt nivå på kommunens skoler og i barnehagene. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
ENIG: Ordfører i Enebakk, Hans Kristian Solberg, mener det er helt korrekt å innføre rødt nivå på kommunens skoler og i barnehagene. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

Ordfører i Enebakk, Hans Kristian Solberg (Sp), stiller seg bak beslutningen, som er blitt tatt av Fikke, i samarbeid med kommuneoverlege Kurt Hetland.

- Vi har hatt rødt nivå på ungdomsskolen på Flateby, men alle tiltakene som innføres skal stå i stil med den situasjonen vi er i. Resten av kriseledelsen støtter forslaget om vi velger å utvide det røde nivået.

- Tror du det kommer til å hjelpe?

- Vi har sett at flere av tiltakene hjelper i Oslo og andre kommuner, så vi får bare håpe på at det hjelper her også. Det eneste jeg kan si er at vi må fortsette å følge tiltakene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer