Rødt og Frp enige i Stine-saken

Vil at byråden skal gjøre en regelendring.

VIL STUDERE: Stine Machlar (20) vil gjerne fortsette journaliststudiene, men får ikke nok timer med assistanse. Foto: STEINAR BUHOLM/DAGBLADET
VIL STUDERE: Stine Machlar (20) vil gjerne fortsette journaliststudiene, men får ikke nok timer med assistanse. Foto: STEINAR BUHOLM/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går skrev Dagbladet om Stine Machlar (20) fra «Brevet til Jens» som kanskje må droppe ut av skolen fordi hun får for lite assistanse fra kommunen.

Fremskrittspartiets arbeidspolitiske talsperson Robert Eriksson fulgte opp og vil diskutere saken med Regjeringen. Nå vil nestleder i Rødt Bjørnar Moxnes utfordre Frp i bystyret til å støtte venstresiden.

- Da kan vi få til en kjapp løsning. Byråden kan umiddelbart gjøre en regelendring, sier Moxnes.

Han syns det er prisverdig at Robert Eriksson vil ta saken opp i Stortinget, men Moxnes mener det også er viktig å se på forskjellene innad i Oslo.

- Vilkårlig tilbud - Mari Storstein, den andre jenten i «Brevet til Jens» bor på Sankthanshaugen. Hun har et langt mer romslig assistansetilbud enn Stine som bor i bydel Nordre Aker. Dette er hårreisende vilkårlighet som er helt uhørt, forteller Moxnes.

- Det kan ikke være sånn at hvis man tilfeldigvis flytter til Sankthanshaugen så får man leve et verdig liv, men hvis man bor i Nordre Aker må man kanskje droppe studiene, sier Moxnes.

Byrådssekretær Julian Farner-Calvert sier at tilbudet Machlar får i Oslo er i tråd med lovverket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer