Rødt og Frp i samme Gaza-demonstrasjon i kveld

- Vi er nesten lamslått av responsen, sier fakkeltogarrangør.

MASSIV RESPONS: Det er ventet at mange tusen nordmenn i kveld vil gå i fakkeltog med paroler mot Gaza-krigen.  Foto: ERIC GAILLARD / REUTERS / SCANPIX
MASSIV RESPONS: Det er ventet at mange tusen nordmenn i kveld vil gå i fakkeltog med paroler mot Gaza-krigen. Foto: ERIC GAILLARD / REUTERS / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mye oppmerksomhet har de siste to dagene blitt viet Siv Jensens støtte til Israels angrep og mulig bråk rundt proisraelske demonstrasjonen hun skal delta i ved Stortinget klokka 17 i kveld. Da er det ventet uanmeldte motdemonstrasjoner.

• LES OGSÅ: Politiet frykter angrep på Siv Jensen i kveld

Men det er en helt annen type folkemønstring som trolig vil sette størst preg på gatene i dag. To timer etter israelvennenes markering kommer flere tusen nordmenn til å møte opp til fredelige fakkeltog mot Gaza-krigen over hele landet.Klokka 19 er det planlagt  markeringer både i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger og Tromsø, og bare på arrangementets Facebook-side har over 17 000 personer signalistert at de skal delta. I motsetning til ved Stortinget har oslopolitiet ikke  grunn til å frykte alvorlig bråk under denne markeringen, og arrangøren garanterer vakthold som gjør at ingen trenger å være redde for å delta.

- Jeg er nesten litt lamslått av responsen. Vi skjønte at engasjementet i denne saken sitter også i mennesker som vanligvis ikke går i tog, men det vi har opplevd fra søndag kveld og fram til nå er helt uvirkelig, sier en oppglødd Svein Tore Bergestuen til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer