Rødt-spørsmålene Støre nekter å svare på

Rødt-leder Bjørnar Moxnes utfordrer Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre til å svare ja eller nei på tre spørsmål om kommersiell velferd. Men svar får han ikke.

UTFORDRES: Torbjørn Røe Isaksen (H) påstår at Arbeiderpartiet er i lomma på Rødt og beveger seg til venstre i velferdspolitikken. Men Jonas Gahr Støre ønsker ikke å svare på spørsmålene til Bjørnar Moxnes som kan gi svar på om det er tilfelle. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UTFORDRES: Torbjørn Røe Isaksen (H) påstår at Arbeiderpartiet er i lomma på Rødt og beveger seg til venstre i velferdspolitikken. Men Jonas Gahr Støre ønsker ikke å svare på spørsmålene til Bjørnar Moxnes som kan gi svar på om det er tilfelle. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Vil Ap si nei til alle nye kommersielle barnehager i kommuner landet rundt?Vil Ap stanse anbudene i helse- og omsorgssektoren når anbudsperioden løper ut i kommuner landet rundt?Vil Ap ta tilbake renhold, renovasjon og velferdens tekniske tjenester når anbudene på dem går ut i kommuner landet rundt?

Spørsmålene flommer ut av Bjørnar Moxnes, som mener dette er en viktig avklaring arbeiderpartiledelsen må komme med når valgkampen starter for fullt.

– Dette er tre konkrete grep for å styrke felles velferd og få de kommersielle profitørene ut av velferden vår. Jeg tror mange velgere vil vite hva Arbeiderpartiet mener om dette, sier Moxnes.

I lomma på?

Til sammen danner de tre spørsmålene syretesten på om Arbeiderpartiet er «i lomma på Rødt», som Høyre-toppen Torbjørn Røe Isaksen i forrige uke uttalte i Dagbladet.

Svarer Arbeiderpartiet nei på disse spørsmålene, er de i lomma å Rødt og det er takket være at Rødt er på vippen at venstredreiningen gjennomføres i blant annet Oslo, Bodø og Tromsø, ifølge Moxnes. Svarer de ja, er dette Arbeiderpartiets primærpolitikk – og alt er såre vel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer