Lan Marie Nguyen Berg er miljøbyråd i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Lan Marie Nguyen Berg er miljøbyråd i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Søppelkaoset i Oslo:

Rødt varsler mistillit mot Lan Marie Nguyen Berg etter søppelkaos i Oslo

Vil heve kontrakten med firmaet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byrådet i Oslo må heve kontrakten med renovasjonsfirmaet Veireno, krever Rødt. Hvis så ikke skjer, vil partiet fremme mistillitsforslag mot samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

Klart krav

Forslaget er nå til behandling i bystyrets samferdsels- og miljøkomité. Det forventes å komme opp for bystyret 1. mars. Dersom byrådet ikke innen den tid varsler at kontrakten med Veireno skal sies opp, vil Rødt fremme et mistillitsforslag mot byråden. Rødt er på vippen i Oslo, som styres etter parlamentariske prinsipper.

Avfallskontraktene for Oslo ble gitt Veireno av det forrige byrådet. Kontrakten ble inngått i september i 2015 med overtakelse 1. oktober året etter.

- Kommunen har fått over 30.000 klager fra Oslos innbyggere. De aller fleste klagene gjelder manglende henting av avfall, framholder Rødt i forslaget sitt.

Arbeidstilsynet

Rødt er også oppgitt over arbeidsforholdene for de ansatte i Veireno. Partiet viser til at Arbeidstilsynet har avdekket en rekke lovbrudd, noe som Rødt mener gir grunnlag for å heve kontrakten.

- Hvis Oslo kommune ikke gjør dette, sendes et svært uheldig signal til firmaer som følger norsk lov og respekterer arbeidslivets spilleregler, poengterer Rødt.

Partiet viser til den rødgrønne byrådserklæringen, som slår fast at innsatsen mot arbeidslivskriminalitet og sosial dumping skal styrkes.

Byrådsleder Raymond Johansen er selv blant innbyggerne som har klaget på det avisene har beskrevet som et søppelkaos i hovedstaden.

NTB.