Billigere enn tre timer gratis passering i bomringen:

Rødt vil ha happy hour på trikk, buss og bane

Høyres forslag om bompengepause har inspirert Rødt-leder Siavash Mobasheri i Oslo.

VIL HA HAPPY HOUR: Siavash Mobasheri vil ha happy hour på trikk, buss og bane. Foto: Anita Arntzen
VIL HA HAPPY HOUR: Siavash Mobasheri vil ha happy hour på trikk, buss og bane. Foto: Anita Arntzen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Framfor tre timer gratis passering i bomringen mellom klokka 17 og 20, slik Oslo Høyre har foreslått - vil Rødt ha tre timers gyldighet på enkeltbilletter i hovedstaden.

SVs listetopp Sunniva Holmås Eidsvoll har stemplet Høyres bompengepause som en happy hour for utslippsbiler. Prisen for festen er rundt 200 millioner kroner i året, eller et sted mellom 2,4 og 4,1 milliarder kroner fram til 2036 som er avtaleperioden for Oslopakke 3.

- Rødt liker ideen om happy hour. Men vi vil heller ha tre timer happy hour i kollektivtrafikken døgnet rundt og hele året, sier Mobasheri til Dagbladet.

Målet er gratis

- Høyres forslag om bompause er dyrt, det skaper mer forurensing og er best for dem med mye penger. Vårt forslag er langt billigere, det vil gjøre at flere velger kollektivt og det vil være spesielt bra for familier med lite penger, mener Rødts Oslo-leder og partiets tredjekandidat til valget 9. september.

Mobasheri mener at tre timers varighet på enkeltbilletter ikke kommer i konflikt med partiets ønske om rimeligere månedskort.

- Vårt mål er gratis kollektivtrafikk i Oslo. På veien dit foreslår vi og stemmer for tiltak som gjør det billigere. Det var Rødt som fikk forhandlet fram at barn reiser gratis til de er 6 år mot tidligere 4 år, og det var vi som sørget for å utvide ungdomsbilletten fra 16 år til 18 år, sier Mobasheri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer