Storbritannia:

Rødtopper får eget hetebølgetilbud

Det koker i Storbritannia for tiden og det spås opp mot 40 grader tirsdag. Det får kinokjede til å ta grep.

RØDT I SOLA: Mandag og tirsdag kan mennesker med naturlig rødt hår få en pause fra sola i en kjølig kinosal - gratis. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
RØDT I SOLA: Mandag og tirsdag kan mennesker med naturlig rødt hår få en pause fra sola i en kjølig kinosal - gratis. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uka har en hetebølge herjet i Storbritannia. Landets meteorologiske institutt, The Met Office, har forlenget advarselen om fare for liv og helse når temperaturene kan stige til over 40 grader i deler av landet.

For første gang noensinne har de meteorologiske myndighetene satt inn rødt farevarsel, mens sykehus og ambulansetjenester har erklært svart alarm - det høyeste beredskapsnivået i landet.

Men dersom du har naturlig rødt hår, så kan kinokjeden Showcase Cinemas friste med et avkjølende filmtilbud.

Kjølige kinosaler

Showcase Cinemas, som blant annet opererer i USA og Storbritannia, har nemlig gått og annonsert at personer med rødt hår – som antas å være mer følsomme for sol enn andre – vil kunne se hvilken som helst film på deres kinoer gratis både mandag og tirsdag.

BEKYMRET: Naomi er mor til et lite barn, og varmerekorden bekymrer henne. Vis mer

- Mens Storbritannia nyter litt sårt tiltrengt solskinnsvær, vet vi at varmen kan være svært vanskelig for noen mennesker, sier Mark Barlow, daglig leder for Showcase Cinemas i Storbritannia, til Evening Standard.

- Derfor, for å kunne takle hetebølgen, tilbyr vi rødhårede gratis adgang til kinoene våre denne mandagen og tirsdagen. Da kan de på komfortabelt vis nyte fantastiske filmer i våre klimatiserte kinosaler og samtidig sørge for at de holder seg beskyttet mot sola.

Tilbudet er begrenset til én gratisbillett per person, opplyser kjeden.

Spår ny varmerekord

Den foreløpige varmerekorden i Storbritannia er på 38,7 grader og stammer fra 2019. Nå mener eksperter det er 80 prosent sjanse for at den ryker.

Samtidig er det ifølge ekspertene 50 prosent sjanse for at grademåleren vil passere 40 pluss.

VANNING: Ole Andreas Øren fra Christiania roklubb spylte Freya helt til hun flyttet seg, slik at han kom seg ut for å ro. Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer

Lederen for The Met Office, Penny Endersby, sier i en uttalelse at «den ekstreme varmen er helt enestående».

- I Storbritannia er vi vant til å behandle en varm periode som en sjanse til å gå og leke i sola. Dette været er ikke en slik periode. Vår livsstil og infrastruktur er ikke tilpasset det som kommer, sier Endersby.

- Vennligst behandle advarslene vi sender ut like seriøst som du ville gjort med et rødt eller gult farevarsel for vind eller snø, og følg rådene, fortsetter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer