Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

Røe Isaksen sier han er inhabil om muslimsk skole

Etter SMS-tabbe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) erklærer seg inhabil når en varslet klage på vedtaket om å tillate en muslimsk skole i Oslo skal behandles.

- Jeg ser at det kan stilles spørsmål ved min habilitet. Det er viktig at alle føler seg trygge på at klagen blir behandlet på en uhildet måte. Derfor vil jeg be statsministeren om at det utnevnes settestatsråd i denne saken, sier Røe Isaksen i en pressemelding fredag ettermiddag.

Utdanningsdirektoratet godkjente mandag 31. mars privatskolen «Mødre for muslimsk grunnskole» i Oslo, og Kunnskapsdepartementet er klageinstans i saken.

Bakgrunnen for at Røe Isaksen erklærer seg inhabil er måten han svarte på da han fikk en sms fra skolebyråd i Oslo Anniken Hauglie (H) om en mulig klage på vedtaket. Statsråden svarte blant annet at «du vet vi ikke kan ta klagen til følge».

- Jeg burde ikke ha besvart tekstmeldingen slik. Det var en dårlig vurdering fra min side. Jeg burde ha avventet departementets vurdering av klagesaken før jeg uttalte meg, sier Røe Isaksen.

Han varsler at han ikke lenger vil ha noen befatning med denne konkrete saken.

(NTB)