Røe Isaksen vil gi skolebarna tid til å spise matpakken

- Det er viktig å få satt av tid til dette, både for kosthold og helse.

MATPAKKE: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil at barn skal få tid til å spise matpakka. Foto: NTB Scanpix
MATPAKKE: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil at barn skal få tid til å spise matpakka. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På mange skoler er elevenes matpause en salderingspost. Det vil regjeringen og Helsedirektoratet gjøre noe med og tilrår minst 20 minutters spisetid for alle.

- Nå må barna få tid til å spise matpakka si. Det er viktig å få satt av tid til dette, både for kosthold og helse. Vi vet at spisetiden på mange skoler blir «spist opp» av masse annet. En del elever i Norge får fem eller ti minutter til å sluke en matpakke og ikke noe mer. Derfor går Helsedepartementet og Kunnskapsdepartementet ut med et entydig råd om minst 20 minutter spisetid for alle, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), til NTB.

Tilrådningen kommer i "Nasjonal handlingsplan for et bedre kosthold" som legges fram tirsdag. Undersøkelser som Helsedirektoratet har gjennomført, viser at bare halvparten av grunnskolene i Norge legger til rette for en 20 minutter lang matpause.

Skolene og kommunene har store muligheter til å legge opp skoledagen som de vil. Det er ikke noen nasjonalt bestemt matpause. Ifølge kunnskapsministeren har mer enn 90 prosent av elevene i barneskolen med matpakke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer