Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røed Ødegaard i stjernekrangel med amatørkorps

Krevde 5000 kroner i erstatning etter PR-blemme. Nå trekker han kravet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard er en populær foredragsholder. 11. november var han i Hønefoss og holdt foredrag. Hønefoss ungdomskorps sto for de musikalske innslagene.

For jobben fikk Røed Ødegaard ifølge korpset 10 000 kroner, men i etterkant sendte han et krav på 5000 kroner fordi annonseringen av foredraget var misledende, skriver ringblad.no.

Røed Ødegaard utsetter sitt og konas «Astroshow» i Hønefoss på ubestemt tid, siden han mener korpsets markedsføring av foredraget har ødelagt markedet for showet.

- Anne Mette og jeg har reist rundt i Norge med et «Astroshow», som er et veldig stort og ressurskrevende opplegg. Hønefoss Ungdomskorps annonserte at jeg skulle holde et slikt show, mens jeg i virkeligheten skulle holde et foredrag, forklarer Røed Ødegaard til Dagbladet.

Advokat krevde 5000 kr Da Røed Ødegaard ringte PR-ansvarlig i korpset etter konserten, opplevde astrofysikeren at han ikke fikk noen beklagelse.

- Jeg snakket med PR-ansvarlig i korpset i etterkant, men han skjønte ikke realitetene og at det var noe problem. Derfor ble et brev sendt korpset med et krav på 5000 kroner, fordi vi må utsette Astroshowet i Hønefoss på ubestemt tid.

Dagbladet snakket i kveld med PR-ansvarlig i Hønefoss ungdomskorps, Tor Eid.

- Han kom trekkende med advokat og krevde 5000 kroner, vi har verken tid eller ressurser til å arbeidet på det nivået. Derfor avsluttet vi den saken og betalte det han krevde, sier Eid.

Røed Ødegaard avviser at korpset har betalt pengene.

- Vi kommer ikke til å inndrive disse pengene, det var mer en symbolsk greie for å få dem til å forstå alvoret. Vi har heller ikke sendt noen faktura.

Glad korpsformann Birgitte Bergstrøm Laugen, formann i Hønefoss ungdomskorps, hadde ikke fått med seg at kravet om 5000 kroner var symbolsk, da Dagbladet snakket med henne i kveld.

- Det var fint å høre. 5000 kroner er en halv piccolofløyte, det!

Hun sier videre at Røed Ødegaard har fått en unnskyldning fra korpset for den manglende markedsføringen.

- Han har fått et tre siders brev med unnskyldning. Vi beklager også overfor publikum, om de har fått et foredrag og forventet et «Astroshow», sier Bergstrøm Laugen.

Både PR-ansvarlig Tor Eid, korpsformann Birgitte Bergstrøm Laugen og astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard er enige om at konserten og foredraget var svært vellykket.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!