Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Roer havarerte i Atlanterhavet

Elisabeth Hoff (27) fra Kristiansand, som hadde satt seg som mål å ro over Atlanterhavet alene fra Tenerife til Barbados, ble i kveld reddet etter at hun sendte ut nødmelding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hoff sendte ut nødmelding ved 08.00-tiden i dag morges, opplyser Hovedredningssentralen for Sør-Norge.

Hun ble raskt observert av et fly, men først ved 19.00-tiden norsk tid nådde et norsk lasteskip fram og fikk tatt henne om bord.

Da befant hun seg omkring 350 nautiske mil vest av Tenerife.

Første kvinne

Elisabeth Hoff la ut fra Tenerife søndag 7.februar for å bli den første kvinne i verden som hadde rodd alene over Atlanterhavet. Hoff regnet med å bruke tre måneder på turen.

Før hun dro ut sa Hoff at planen var å ro ti timer daglig, i to-timers økter med en time pause imellom, og hun vil sove seks timer hver natt.

Erfaren

Elisabeth Hoff seilte jorda rundt sammen med foreldrene sine allerede som tiåring. Hun har krysset Atlanterhavet i seilbåt fire ganger, og har vært aktiv roer i mange år.

Hun er utdannet marinbiolog i Skottland, og jobbet i en bank i London før hun bestemte seg for å satse alt på rekordforsøket.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media