Roet seg ned før han drepte Linn

BODØ (Dagbladet): Husverten Remi Ludvigsen trodde hele situasjonen hadde roet seg ned og var avklart da Jørn-Are Andersen Sæle plutselig langet ut armen og stakk Linn Charlott Nesblom med kniv i hjertet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ludvigsen (28) bodde og bor fortsatt i leiligheten der den 16 år gamle jenta ble drept 6. november i fjor. I retten forklarte han om basketaket som oppsto mellom Daniel Mikkelborg og den drapstiltalte 28-åringen. Da Daniel forsvant blødende ut på badet, trodde husverten at kaoset var over.

- Det roet seg etterhvert, og jeg så ganske lyst på situasjonen. Jørn-Are roet seg, og fikk en pils. Han satte seg rolig ned i ene enden av sofaen, forklarte Remi Ludvigsen.

Satt med bøyd hode

Fra vitneboksen viste han hvordan Sæle satt med hodet bøyd en stund etter at han hadde åpnet ølflasken mot bordet. Ludvigsen satt i en stol tvers over bordet og observerte alt som skjedde en meter unna ham.

- Jørn-Are satt og så ned i gulvet før han la seg litt over i sofaen for å nå Linn som satt i andre enden sammen med en venninne. Jeg oppfattet det som et slag, og så ikke noen kniv, forklarte Ludvigsen.

I ettertid har Ludvigsen skjønt at «slaget» i virkeligheten var et dødelig knivstikk.

- Kunne det vært et slag på må-få, spurte aktor Geir Fornebo.

- Nei. Når du legger deg over for å nå noe, er det noe du vil nå, svarte Ludvigsen.

- Han så samme vei som han stakk. Men jeg oppfattet det altså som et slag der og da, fortsatte han.

- Var det kraft i slaget?

- Ja. Jeg oppfattet det som at han visste hva han gjorde.

Forsto ikke alvoret

Remi Ludvigsen prøvde å snakke med Jørn-Are både før og etter at han stakk Linn Charlott. Han så ikke noen kniv før etter drapet, og innrømmer at han ikke skjønte alvoret i det som skjedde.

- Jørn-Are henvendte seg til meg og sa «du har jo fan ikke fått med deg noe, jeg har jo drept ho». Det hadde han jo forsåvidt rett i. Jeg hadde ikke forstått det.

Ludvigsen husker bare bruddstykker av det som skjedde etter drapet.

- Jørn-Are dro samtidig som han snakket til meg og det var kaotisk i leiligheten. Ambulansepersonell kom opp, og Inger Torrissen (gjestegård-eieren, red.anm.) kom inn. Først da ambulansepersonellet begynte med førstehjelp gikk det opp for meg hva som hadde skjedd. Så kom politiet, sa Ludvigsen.