Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rogaland betalte mest skatt i fjor

Ingen fylker bidro med flere skattekroner i fjor enn Rogaland. Oljefylket sto for nesten en femdel av 476 skattemilliarder fra fylkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når personskatt, selskapsskatt og arbeidsgiveravgift legges sammen, blir summen 104 milliarder kroner for Rogalands del, skriver Stavanger Aftenblad. Oslo følger hakk i hæl med 99 milliarder. Deretter følger Akershus og Hordaland. Til sammen står hovedstadsregionen og den sørlige halvdelen av Vestlandet for 63 prosent – nesten to tredeler – av innbetalingene.

Oslo og Rogaland er også øverst på listen over hvor verdiskapningen skjer, og her ligger hovedstaden foran oljefylket. I 2016 var ikke oljeutvinning lenger landets største næring.

– Norges største verdiskaper de siste årene er utvilsomt oljeutvinning, men de siste årenes lave oljepris har medført at andre næringer har høyere verdiskaping i 2016, sier banksjef Terje Roaldsvik Fanebust i DNB.

Finans, varehandel, industri, bygg og anlegg samt transport og lagring hadde alle større verdiskapning. Samtidig er det verdt å merke seg at rangeringen ikke fanger opp oljeutvinningens funksjon som katalysator for aktivitet i andre næringer.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!