Roger (50) fant familien i Glasgow

- Du vet, når man blir voksen, øker behovet for å forstå fortida di.

FØRSTE MØTE: I Glasgows hovedgate møtte Roger Andreassen (50) bestefar Kristian Myrbakks skotske barn David (45) og Margareth (60) for første gang. Likheten mellom Roger og hans fem år yngre onkel er slående.  Foto: Janne Helgesen
FØRSTE MØTE: I Glasgows hovedgate møtte Roger Andreassen (50) bestefar Kristian Myrbakks skotske barn David (45) og Margareth (60) for første gang. Likheten mellom Roger og hans fem år yngre onkel er slående. Foto: Janne Helgesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Besteforeldrene fant hverandre på lofotfiske og var bare 21 og 19 år da Rogers pappa ble født i 1935.

- Hun var hushjelp og fattig. Bestefar ønsket ikke kontakt med verken henne eller pappa. I vår familie er spørsmål om hvor det ble av bestefar alltid blitt møtt med taushet, forteller Roger Andreassen til Dagbladet.

Sårt kapittel Familiens versjon var alltid at Kristian Myrbakk ble borte på havet.

- Et sårt kapittel for bestemor, som en gang svarte kort at bestefar forlot henne mens hun var gravid. Pappa forbød meg å snakke om det. Han sa at dette kan dere finne ut av når jeg er gått bort. Han følte seg nok sveket, sier Roger.

Da faren døde i 2006, mente han det var på tide å forsøke å finne ut hva som skjedde.

Kongeskipet - Du vet, når man blir voksen, øker behovet for å forstå fortida di, sier siviløkonomen, som selv har tre barn og to barnebarn.

Bodøværingen begynte å nøste opp bestefar Kristian Myrbakks liv og fant ut at han dro i marinen i 1937 og var om bord på kongeskipet over til England i 1940 som 26-åring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer