Roger (53) reddet naboen

Roger Sirevåg fra Rakkestad reddet trolig livet til naboen, da han tok seg inn i den røykbelagte leiligheten.

TOK GREP: Roger Sirevåg fikk naboen ut av huset. Foto: Privat
TOK GREP: Roger Sirevåg fikk naboen ut av huset. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det var onsdag ettermiddag at nødetatene i Rakkestad fikk melding om røykutvikling i et bolighus.

«Personen i huset har lagd seg mat og sovnet fra denne på komfyren. En nabo kom til stedet og fikk dratt personen ut av huset. Naboen sin snarlige handling har trolig reddet livet til mannen i huset. Mannen er kjørt til sykehus for behandling av røykskader», skrev politiet på Twitter.

Det var Roger Sirevåg (53) som tok grep.

- Jeg ser ikke så heltemodig på det. Alle ville gjort det. Jeg tenkte ikke noe over det. Det var bare én ting å gjøre, sier Sirevåg til Dagbladet.

Det var Rakkestad Avis som omtalte saken først.

- Vegg av røyk

Han forteller at det var politiet som ringte ham da alarmen hadde gått hos naboen. Han ble spurt om å undersøke om det faktisk var brann på stedet.

Sirevåg heiv seg i bilen i joggesko uten sokker og i T-skjorte, og hastet inn til naboen.

- Der var det en vegg med røyk som møtte meg. Jeg ble overrasket over hvor ille røyken var. Det kom en orm av røyk ut av vifta. Heldigvis var døra åpen.

Samtidig som han fikk dratt naboen ut av huset, reiv han med seg to støvler og ei jakke til ham på vei ut.

- Men du tenkte ikke på jakke til deg selv?

- Nei, det tenkte jeg ikke på før du sa det nå. Jeg tenkte bare at jeg måtte få med meg noe.

Etter 2-3 minutter kom han seg ut av huset, og fikk satt naboen på en stol. Så kjente han hvordan røyken hadde påvirket lungene hans.

- Jeg sleit veldig, og hang over en hagestol. De sier jo at røyken trekker oppover. Men her var det tett hele veien. Du så ikke konturene, eller detaljene på TV-en. Det var helt jævlig. Det veltet ut røyk. Virkelig en vegg av røyk.

- Uvirkelig

Han beskriver det som at han hadde svelget en karamell på tvers. Det var ikke vondt, men «irriterende og stressende», forklarer han.

Sirevåg fikk surstoff av ambulansen på stedet. I dag føler han seg forkjølet. Naboen, en mann i 50-åra, ble fraktet til sykehus.

Da alarmen gikk, var innsatsleder Bjørn Erik Studsrud i brannvesenet forberedt på verst tenkelige utfall. I tilfeller der personer omkommer i brann, er det ofte røyken de dør av.

- Han reddet et liv i dag, sa Studsrud til Rakkestad Avis i går.

Nå synes Sirevåg det har blitt litt mye med det «helte-greiene».

- Alle ville gjort det samme. Ingen ville sett på dette vel vitende om at noen var der inne. Det er instinktivt. Jeg ville gjort det samme igjen.

- De sier jo at du har reddet et liv?

- Ja. Naboen takket meg også for det. Det føltes litt uvirkelig og rart. Jeg tenker ikke på det sånn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer