Roger haiket med denne mannen: Visste ikke at det var Motorveimorderen

Minutter senere angrep William Bonin, som går under navnet Motorveimorderen.

HÅRSBREDD UNNA: Ti dager etter at Roger Sproston haiket med denne mannen, William Bonin, ble Bonin arrestert. Han ble senere dømt til døden for drap på 14 personer. Det kunne fort ha blitt 15. Foto: Wally Fong/AP
HÅRSBREDD UNNA: Ti dager etter at Roger Sproston haiket med denne mannen, William Bonin, ble Bonin arrestert. Han ble senere dømt til døden for drap på 14 personer. Det kunne fort ha blitt 15. Foto: Wally Fong/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du en personlig erfaring av det gruoppvekkende slaget, oppfordrer britiske The Guardian deg til å kontakte dem. Men det spørs om du greier å overgå Roger Sprostons historie om et nær-døden-møte med den såkalte Motorveimorderen - William Bonin.

- Såvidt jeg vet, er jeg det eneste overlevende offeret, forteller Sproston i The Guardian. Og det var bare på håret.Av et annet britisk nettsted, Daily Mail, beskrives Sproston som en eventyrer, som gjorde backpacker-reiser verden rundt til en livsstil.

Ante urådI 1980 hadde den da 28 år gamle Sproston fått seg jobb i Los Angeles. Han kjørte rundt og solgte iskrem fra en bil i Watts County, for et selskap som het mr. Jumbo.

Handelen gikk greit, til han en dag et stykke utenfor byen slapp opp for bananer til banansplitt. Da han hadde handlet inn bananer og var klar til å fortsette, var bilen forsvunnet.

Til alt hell - trodde Sproston - fikk han haik med en rød Ford Pinto. Han satte seg inn for å bli med innover til sentrum.

Det gikk ikke lenge før han ante at noe var galt.

Forbannelser Den korthårede sjåføren virket velstelt nok, og glattbarbert. Men noe annet fikk Roger Sproston til å stusse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer