God butikk: Gründer Roger Halsebakk selger seg ned i toppselskapet Silver Holdings, men skal fortsatt være aksjonær. Basert på prisingen her aksjene verdsatt til over 900 millioner kroner. Foto: Thorvald Tande / Norsk Fiskerinæring.
God butikk: Gründer Roger Halsebakk selger seg ned i toppselskapet Silver Holdings, men skal fortsatt være aksjonær. Basert på prisingen her aksjene verdsatt til over 900 millioner kroner. Foto: Thorvald Tande / Norsk Fiskerinæring.Vis mer

Roger har blitt milliardær på Sølvtrans

Gründer Roger Halsebakk har aksjer verdt 1 milliard.

(Finansavisen.no): Private equity-fondet Antin overtar Silver Holdings, som eier brønnbåtrederiet Sølvtrans i Ålesund.

Medregnet påhvilende gjeld verdsettes Silver Holdings-konsernet til nær 6 milliarder kroner, ifølge Finansavisen.

Av kontantoppgjøret på cirka 3,3 milliarder kroner tilfaller trolig en tiendedel konsernsjef Roger Halsebakk og styreleder Anders Hvide. De skal fortsatt være med på eiersiden, men selger seg ned slik at den nye majoritetseieren kommer opp i en eierandel på cirka 75 prosent.

Hvide vil ikke bekrefte tallene, som han sier står for Finansavisens regning.

Parallelle løp

Mandag kveld kom nyheten om at Antin Infrastructure Partners kjøper toppselskapet Silver Holdings av fondet Oaktree Capital Management. Etter hva Finansavisen forstår har prosessen som ledet frem til avtalen om salget pågått siden i fjor høst.

Selskapet har parallelt vurdert en mulig børsnotering av Sølvtrans, men Oaktree valgte tilslutt å selge til et private equity-fond.

- Vi har kjørt parallelle løp, men det viste seg å være såpass stor interesse for selskapet fra fond ute i verden at vi falt ned på denne løsningen, sier Anders Hvide, til avisen.

London-baserte J.P. Morgan og de norske meglerhusene Arctic Securities og DNB Markets har vært rådgivere for Oaktree, Silver Holdings og Sølvtrans i prosessen som ledet frem til salget.

- Jeg tror alle parter er veldig happy med transaksjonen. Vi satser videre på å bygge opp flåten og befeste stillingen som markedslederen for transport av levende laks og ørret og som leverandør av infrastruktur og spesialiserte tjenester til oppdrettsnæringen, sier styreleder Hvide til Finansavisen.

Verdt 1 milliard

Oaktree-fond eide 62,38 prosent av aksjene i Silver Holdings. Gjennom selskapet Ronja Capital har adm. direktør Roger Halsebakk hatt en post på 30,6 prosent, mens A. Hvide Holding har sittet med en post på 7 prosent via A. Hvide Holding.

Ifølge en melding om handelen fortsetter Halsebakk og Hvide i sine nåværende roller i selskapet, samtidig som de også fremover vil være «betydelige eiere».

Hvide bekrefter imidlertid at de selger seg noe ned som et ledd i handelen. Mye tyder på at Antin Infrastructure Partners ønsker å sitte med tre fjerdedeler av aksjene.

I mars skrev Finansavisen at det gikk mot salg av Silver Holdings, som er morselskapet til verdens største brønnbåtrederi.

I 2014 kom Oaktree inn som største eier av rederiet Halsebakk grunnla i 1986. Den gangen valgte Halsebakk å takke nei til 190 millioner kroner for sin andel av rederiet. Isteden satset han pengene på å bli.

Basert på oppgjøret Antin betaler er aksjeposten hans i dag verdt 1 milliard kroner før nedsalget, skriver Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Andreassen: - Det ventes ikke noe krakk, men...
- Renten er ingen stor demper for boligmarkedet