TUNGT: Roger Ingebrigtsen er langt nede på grunn av sexskandalen som gjorde at han trakk seg fra alle politiske verv før helga, sier hans advokat John Christian Elden.Foto:Nina Hansen / Dagbladet
TUNGT: Roger Ingebrigtsen er langt nede på grunn av sexskandalen som gjorde at han trakk seg fra alle politiske verv før helga, sier hans advokat John Christian Elden.Foto:Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Roger Ingebrigtsen er langt nede

- Saken har kommet ut av alle proporsjoner, sier advokat John Christian Elden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Tidligere statssekretær Roger Ingebrigtsen er langt nede, og tar saken som førte til at han trakk seg fra politiske verv, svært tungt. Det sier hans advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Støtteapparat - Han er langt nede, men han har et støtteapparat rundt seg av familie, helsepersonell og partikolleger, sier Elden.

Det var fredag kveld Ingebrigtsen trakk seg som statssekretær og som kandidat til Stortinget fra Troms Ap etter at en kvinne han hadde en relasjon til i 2004, varslet om forholdet. Kvinnen som da var 17 år, har sagt at hun følte seg presset inn i dette sex-forholdet.

Forholdet ble varslet til politisk rådgiver ved statsministerens kontor, Tonje Brenna. Brenna gikk videre til statsråd Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen, som kontaktet partisekretær Raymond Johansen. Johansen sa fredag at forholdet mellom den daværende 37 år gamle politikeren og den 20 år yngre gamle jenta, var uakseptabelt.

Ute av kontroll Elden sier saken har kommet ut av alle proporsjoner - og ut av Ingebrigtsens kontroll. Han mener det nå er personenes støttespillere som gjør dette til en stor sak.

- Det dreier seg overhodet ikke om et straffbart forhold, men om et forhold mellom to personer over den seksuelle lavalder, sier han.

- Jeg ser også at påtalemyndigheten ikke ser noen grunn til å sette i gang etterforskning. Jeg har sett at kvinnen har uttalt at hun følte seg presset, men hun har ikke omtalt seg som offer. Men når hun har opplevd dette som et problem, og varlset om det til partiet, har Ingebrigtsen så pass politisk gangsyn at han trekker seg. Nå har saken kommet ut av begges kontroll, og begge rammes. Støttespillerne på begge sider driver saken, som nå lever sitt eget liv, sier Elden.

Han sier begge parter nå er tjent med at saken roes ned.

Politisk spill? - Mener du kvinnen har gått ut med dette nå for å ramme Ingebrigtsen før nominasjonsmøtet?

- Det har jeg ikke noen oppfatning om, dette hører til det politiske som ligger utenfor mitt område. Men som jeg tidligere har sagt, saken hadde neppe kommet opp nå hvis det ikke hadde vært for nominasjonsprosessen, sier Elden.

Tungt Han sier saken er en stor påkjenning for Ingebrigtsen og familien.

- Grunnen til at han er langt nede, er nok en helhet. Han har vært sentral i nord-norsk politikk i mange år, og har et brennende engasjement. Nå har han trukket seg fra alle tillitsverv. Det er selvsagt tungt. Han har familie og mindreårige barn, og oppslagene i avisene er en påkjenning, sier Elden.

Trist sak Roger Ingebrigtsens sjef fram til fredag, næringsminister Trond Giske, sa han ikke kjente saken før torsdag kveld. Da han etter et dialogmøte med handelsnæringen i går ble spurt om saken, henviste han til partikontoret.

- Dette er en trist sak, det tror jeg alle mener, sa Giske til Dagbladet.

HAR TRUKKET SEG FRA ALLE TILLITSVERV. Roger Ingebrigtsen.
Foto: Torgrim Rath Olsen / Nordlys
HAR TRUKKET SEG FRA ALLE TILLITSVERV. Roger Ingebrigtsen. Foto: Torgrim Rath Olsen / Nordlys Vis mer