Rohani tatt i ed som president

Hassan Rohani ble søndag tatt i ed som president i Iran.

TOK OVER PÅ LØRDAG: Hassan Rohani tok lørdag formelt over som president, og i dag ble 64-åringen tatt i ed. Foto: Reuters / Fars News / Majid Hagdost
TOK OVER PÅ LØRDAG: Hassan Rohani tok lørdag formelt over som president, og i dag ble 64-åringen tatt i ed. Foto: Reuters / Fars News / Majid HagdostVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rohani overtok formelt som president allerede lørdag under en seremoni hvor han fikk ayatolla Ali Khameneis velsignelse. Søndag ble 64-åringen tatt i ed i en seremoni i nasjonalforsamlingen i landet.

Statsoverhoder fra ti land i regionen deltok i seremonien. Den norske ambassadøren Jens-Petter Kjemperud var også til stede, melder Aftenposten.

Rohani overtar et land som strever økonomisk, blant annet på grunn av de internasjonale sanksjonene som er innført mot Iran som følge av striden om landets atomprogram.

I sin første tale lørdag lovet Rohani å arbeide for å få sanksjonene opphevet og styrke Irans posisjon internasjonalt.

I en anerkjennelse av betydningen internasjonale sanksjoner knyttet til Irans atomprogram har på befolkningen, skal Rohani ha sagt at han vil gjøre økonomi til et av sine hovedtemaer, ifølge The New York Times. Rohani mener samhandling med resten av verden, som innebærer samtaler med Europa og potensielt USA, er en vei ut av krisen.

(NTB)