STØTTESPILLERE: Hanne Kristin Rohde og Eirik Jensen var kolleger i Oslo-politiet. Nå topper de begge salgsliste med bøkene «Bare et barn» og «På innsiden», begge utgitt av Kagge forlag. I går signerte de bøker sammen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STØTTESPILLERE: Hanne Kristin Rohde og Eirik Jensen var kolleger i Oslo-politiet. Nå topper de begge salgsliste med bøkene «Bare et barn» og «På innsiden», begge utgitt av Kagge forlag. I går signerte de bøker sammen. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Rohde: - Eirik Jensen ble forhåndsdømt

Hanne Kristin Rohde og Eirik Jensen har ulik bakgrunn, men er helt enige om hvordan politiet bør jobbe. Og Rohde reagerer kraftig på hvordan Jensen ble behandlet etter at han ble pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hanne Kristin Rohde og Eirik Jensen var i flere år Oslo-politiets kanskje mest profilerte ledere. Rohde ledet Seksjon for volds-og seksualforbrytelser, med ansvar for hovedstadens drapsetterforskninger. Jensen ledet gjengprosjektet X-ray, og frontet store etterforskninger mot B-gjengen og Young Guns.

I går signerte de to tidligere politilederne bøker sammen på Tanum på Byporten i Oslo. Tilfeldighetenes spill har gjort at de to tidligere kollegene samtidig ligger i toppen av bestselgerlistene. Rohde med krimboka «Bare et barn», Jensen med biografien «På innsiden».

Forstår hverandre

Jensen gir i sin bok uttrykk for en bekymring for et gryende juristvelde i norsk politi. Rohde er et eksempel på en jurist som fikk en toppjobb i politiet, og som ledet operative etterforskere. Men de to er enige om hva godt politiarbeid er.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn