Du leser nå Dagbladet Pluss

Rohde: - Jeg er ikke bitter, men vil ha forandring

I politiet kjempet hun for å påvirke lederstrategien. Privat kjempet hun mot sykdommen.

KRITISK:Tidligere politiinspektør og leder i Oslo Politi, Hanne Kristin Rohde. er nå sluttet i politiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KRITISK:Tidligere politiinspektør og leder i Oslo Politi, Hanne Kristin Rohde. er nå sluttet i politiet. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  I dag kjemper eks-politisjef Hanne Kristin Rohde (52) for å gjøre sin heltinne Wilma Lind mer populær enn Harry Hole.

- Jeg har et hårete mål. Jeg synes det er på tide at Harry Hole får en konkurrent. Det er på tide at en sterk kvinne overtar plassen som Norges mest populære, sier eks-politisjef Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.

Hun mener bestemt at sin egen karakter, Wilma Lind, lederen for Seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslopolitiet fra Rohdes debut-krimromanen «Mørke hjerter» skal utkonkurrere den aldrende og tidvis forfylla krimkongen Harry Hole fra Jo Nesbøs univers.

Wilma Lind har samme jobben som Rohde hadde før hun ble sykmeldt i november 2012 og til slutt bestemte seg for å si opp sin stilling i juni i år. Nå er Rohde selvstendig næringsdrivende forfatter og foredragsholder.