Du leser nå Dagbladet Pluss

Rohde anmelder advokat etter Sigrid-saken

Ble selv anmeldt først.

ANMELDER ADVOKAT: Tidligere politiinspektør og leder av Seksjon for vold og seksualforbrytelser i Oslo-politiet ble anmeldt i kjølvannet av Sigrid-saken. Nå anmelder Rohde advokaten som anmeldte henne. Foto: Lars Eivind Bones
ANMELDER ADVOKAT: Tidligere politiinspektør og leder av Seksjon for vold og seksualforbrytelser i Oslo-politiet ble anmeldt i kjølvannet av Sigrid-saken. Nå anmelder Rohde advokaten som anmeldte henne. Foto: Lars Eivind BonesVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbldet): Advokat Kim Gerdts anmeldte Hanne Kristin Rohde i kjølvannet av Sigrid-saken. Nå svarer Rohde med å anmelde advokaten tilbake.

Etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august 2012, ble en mann i 30-åra siktet for falsk forklaring. Han hevdet å ha sett en bil i området kvelden Sigrid forsvant, men politiet mente han løy. Siktelsen mot mannen ble senere henlagt.

Tidligere i år anmeldte mannen i 30-åra daværende politiinspektør Hanne Kristin Rohde og to politiadvokater i Oslo-politiet gjennom sin advokat Kim Gerdts i Advokatene Brodtkorb og Gerdts.   De ble anmeldt for blant annet ulovlig frihetsberøvelse og grov uforstand i tjenesten. «Rohde har psykisk bidratt til lovbrudd begått av andre, selv om hun ikke selv tok noen formelle beslutninger i saken», skrev Gerdts i anmeldelsen. Han mener måten Rohde snakket om saken i mediene bidro til at hans klient ble identifisert, og at klienten ble utsatt for ulovlige avhør og ransakelser, skrev VG da anmeldelsen ble kjent i april i år.  

Anmelder advokaten

I september meldte TV.2 at saken mot Rohde og politiadvokatene var henlagt av Spesialenheten for politisaker. Nå anmelder Rohde advokat Kim Gerdts for falsk anmeldelse og for anmeldelse uten rimelig grunn. - Kim Gerdts er strafferettsadvokat og forutsettes å vite at vi ikke kan anmelde andre uten å vise til et grunnlag for hva som er det straffbare forholdet. [sitat, left]

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.