Hanne Kristin Rohde

Rohde fikk bot på 600 kroner. Hevdet dette skiltet var villedende. Nå snur p-giganten

Parkeringsgiganten trakk boten på 600 kroner og betaler rettsgebyret. - Det som har gjort meg glad er støttemeldingene fra folk, sier Rohde.

VIKTIG SAK: Hanne Kristin Rohde, forfatter og tidligere leder ved Oslo Politidistrikt, stevnet parkeringsselskapet EuroPark på vegne av forbrukerne. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
VIKTIG SAK: Hanne Kristin Rohde, forfatter og tidligere leder ved Oslo Politidistrikt, stevnet parkeringsselskapet EuroPark på vegne av forbrukerne. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I slutten av mai ble det kjent at forfatter, TV-profil og tidligere politileder Hanne Kristin Rohde (56) stevnet parkeringsgiganten Apcoa Parking Norway, tidligere EuroPark, etter å ha fått en parkeringsbot på 600 kroner.

Rohde hadde betalt parkering på feil automat i Nydalen i Oslo, men fikk ikke medhold i sin klage på boten. Mulig feil skilting mot parkeringsautomaten har vært et sentralt spørsmål i konflikten.

- Jeg tar saken på vegne av alle som forsøker å gjøre riktig, og får blankt avslag fra parkeringsselskapet, skrev Rohde i en SMS til Dagbladet i mai.

Saken var berammet til Oslo tingrett 13. juni. Nå har parkeringsselskapet trukket boten til Rohde før saken kommer opp for retten.

«En for laget»

- Jeg smilte bredt og godt, sier Rohde til Dagbladet.

- Men det som har gjort meg glad er støttemeldingene jeg har fått fra folk som har opplevd liknende ting. Blant annet er det en som har skrevet «takk for at du tar en for laget». Det er egentlig en fillesak. De 600 kronene betyr ikke noe for meg, men det er en prinsippsak, understreker hun.

Rohde har også skrevet om saken på sin egen blogg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer