Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røkke & Co fant olje og gass

Kan inneholde 239 millioner fat oljeekvivalenter.

OLJE: Oljefunn for Kjell Inge Røkke & Co på Gotha i Barentshavet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
OLJE: Oljefunn for Kjell Inge Røkke & Co på Gotha i Barentshavet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Det er gjennomført en vellykket test av produksjonsegenskapene på Gohtafunnet i lisens 492, fremgår det av en børsmelding onsdag morgen.

Lundin Norway er operatør for utvinningstillatelse 492 med 40 prosent eierandel. Partnere er Det norske oljeselskap ASA (DETNOR) med 40 prosent eierandel og Norwegian Energy Company ASA (NOR) med 20 prosent eierandel.

Olje og gass Lundin Norway AS, operatør for utvinningstillatelse 492, har avsluttet boring og testing av undersøkelsesbrønn 7120/1-3. Brønnen påviste olje i kontakt med en overliggende gasskappe, heter det i meldingen.

Foreløpige volumanslag fra operatøren er mellom 113 og 239 millioner fat oljeekvivalenter. Operatørens foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er mellom 10 og 23 millioner standard kubikkmeter (Sm3) utvinnbar olje og 8 - 15 milliarder Sm3 utvinnbar gass, fremgår det av meldingen.

Funnet er gjort på Gohtaprospektet rundt 35 kilometer nordvest for Snøhvitfeltet i Barentshavet. Resultatene bekrefter for første gang utvinnbar olje og gass i en letemodell av perm alder i norsk del av Barentshavet. Videre avgrensning av funnet planlegges.

Endelig olje Dette er en god nyhet for de to oljeselskapene DETNOR og NOR som har boret mye tørt i år.

DETNOR stiger 2,6 prosent til 85,5 kroner på Oslo Børs. NOR steg 5,2 prosent til 2,64 kroner, før aksjen snudde ned igjen, mens Lundin stiger 0,22 prosent.

Største eier i NOR er Ståle Kyllingstads IKM Industri-Invest med 13,19 prosent eierandel, fulgt av Monaco-baserte Erik Henriksens Sabaro Investment med 12,32 prosent og Lyse Energi med 7,78 prosent.

Kjell Inge Røkkes Aker Capital er største eier i Det norske oljeselskap med en eierandel på 49,99 prosent, fulgt av Folketrygdfondet med 6,51 prosent og Odin Norge med 1,88 prosent.

Flere nyheter Eks-byråkrat tjente mer enn Statoil-sjefen
Olje-nytt fra Noreco
Meglerhus hever DNO

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media