I RØKKE-LAND: Aker Solutions selger unna virksomhet med milliardgevinst. Her med storaksjonær Kjell Inge Røkke og styreleder Øyvind Eriksen.
FOTO:HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
I RØKKE-LAND: Aker Solutions selger unna virksomhet med milliardgevinst. Her med storaksjonær Kjell Inge Røkke og styreleder Øyvind Eriksen. FOTO:HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.Vis mer

Røkke & Co selger med milliardgevinst

Selger Pusnes for 1,45 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Aker Solutions har i dag inngått avtale om å selge sin ankrings- og lastesystemvirksomhet, kjent som Pusnes, til Cargotec.

Avtalen er basert på en selskapsverdi på rundt 180 millioner euro, tilsvarende i overkant av 1,45 milliarder kroner. Aker Solutions sikrer seg med det en gevinst på rundt én milliard kroner, fremgår det av en børsmelding.

- Provenyet vil brukes på å utvikle våre hovedvirksomheter på dypt vann og i subsea, sier styreformann Øyvind Eriksen i Aker Solutions i en kommentar.

Transaksjonen, som er strukturert som et aksjesalg, ventes fullført i 1. kvartal 2014, i påvente av godkjenning fra konkurransemyndighetene.

Største aksjonær i Aker Solutions er Aker Kværer Holding med 40,27 prosent, fulgt av Folketrygdfondet med 4,18 prosent. Aker Kvær Holding er eid 70 prosent av Kjell Inge Røkkes Aker ASA og 30 prosent av Den Norske Stat.

Aker Solutions stiger 1,4 prosent på Oslo Børs.

Flere nyheter REC til bunns på rød børs
Nå kjøper Spetalen i REC
Analysesjef spår Oslo Børs i 800