Røkke åpen for flere oppkjøp

Kjell Inge Røkke-dominerte Aker BP er åpen for nye vekstmuligheter.

Vokser: De siste årene har Aker BP og forløperen Det norske oljeselskap vokst seg stadig større gjennom oppkjøp. Røkke & co utelukker ikke nye oppkjøp i 2018. Foto: Finansavisen.
Vokser: De siste årene har Aker BP og forløperen Det norske oljeselskap vokst seg stadig større gjennom oppkjøp. Røkke & co utelukker ikke nye oppkjøp i 2018. Foto: Finansavisen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen.no): Det var en god start på uken for Aker BP. Letebrønnen Frosk sør for oljefeltet Alvheim i Nordsjøen viste seg å inneholde mer olje enn selskapet ventet. Dermed startet også Aker BP-aksjen med et byks, og endte opp 2,5 prosent til nesten 205 kroner per aksje mandag. En periode på formiddagen ble aksjen handlet for over 208 kroner.

- Vi hadde en forventning før boring på mellom 3 og 21 millioner fat, men endte på mellom 30 og 60 millioner produserbare fat, blant annet som følge av at sanden er tykkere enn vi hadde sett for oss. Hvor stort det til slutt blir kommer an på hvor mye av oljen vi får opp og størrelsen på funnet, sier adm. direktør Karl Johnny Hersvik i Aker BP, til Finansavisen.

- Når vi kommer nærmere produksjonsstart vil usikkerhetsspennet falle. Vi ser for oss produksjonsstart cirka i 2021, fortsetter han.

De siste årene har Aker BP og forløperen Det norske oljeselskap vokst seg stadig større gjennom oppkjøp. I 2014 kjøpte Aker-eide Det norske, som senere slo seg sammen med BP Norge og ble Aker BP, amerikanske Marathon Oil. I oktober i fjor ble det kjent at Aker BP kjøper Hess Norge for 16 milliarder kroner. Og Hersvik er åpen for å handle mer.

- Vi jobber med mange ulike opsjoner, uten å ville si noe nærmere om dette. Vi er åpne for ytterligere vekstmuligheter så lenge det er verdiøkende for selskapet, vi er mer opptatt av å skape verdier for aksjonærene enn å øke produksjonsvolumet, sier han til avisen.

Andre økonominyheter:
​Advokatlønningene stuper - så «lav» er snittlønnen
Spetalen fikk nei til gigantbrygge ​