UTVIDER FLYSTRIPA: Kjell Inge Røkke blar opp for utvidelsen av flystripa på Oppdal, som forlenges 400 meter. Skogen er allerede ryddet og grunnen ervervet av kommunen. Foto: PER ROAR BEKKEN, OPP
UTVIDER FLYSTRIPA: Kjell Inge Røkke blar opp for utvidelsen av flystripa på Oppdal, som forlenges 400 meter. Skogen er allerede ryddet og grunnen ervervet av kommunen. Foto: PER ROAR BEKKEN, OPPVis mer

Røkke blar opp 25 mill. for lengre flystripe

Kjell Inge Røkke vil fly nytt Aker-jetfly til hyttetunet sitt i Oppdal - rett fra utlandet om han vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kjendis-milliardæren har selv tatt initiativ til utvidelsen av rullebanen på Oppdal Flyplass Fagerhaug som i dag er 1000 meter, som er for lite til privatflyet Aker-konsernet kjøpte for 50 millioner kroner i 2007, skriver lokalavisa Opp.

Blar opp Derfor blar han opp 25 millioner kroner for å utvide flystripa med 400 meter, bekrefter styreleder Odd Nyberg i driftselskapet Midtnorsk fly- og luftsportsenter (MLF) overfor lokalavisa. En gang tidligere, i 2001, har Røkke utvidet rullebanen - den gang med 200 meter for 12 millioner kroner.

- Jeg har forstått det slik at Røkke ønsker å benytte seg av en annen flytype med større rekkevidde, sier Nyberg til Opp.

Røkke er MLFs nest største eier gjennom Våningshuset AS, og står allerede for den årlige drifta av flyplassen med flere hundretusener i året.

PALASS: Her sees Kjell Inge Røkkes "hytte" fra lufta. Nå utvider han flystripa. Foto: Tom E. Østhuus
PALASS: Her sees Kjell Inge Røkkes "hytte" fra lufta. Nå utvider han flystripa. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

• Les også: Røkke satt på hytta under hotellåpning

Aker-fly til hytta Ifølge Opp har finanskjendisen hittil flydd et åtteseters Beechcraft King Air B200, som opereres av Sundt Air, når han besøker hytta.

- Det er Våningshuset AS som betaler for utvidelsen og ekstrakostnadene dette medfører i tilknytning til drifta, opplyser Nyberg.

Opp skriver at Røkke trolig har planer om å lande med et to-motors jetfly av typen Cessna 560 Encore+, som Aker-konsernet kjøpte for 50 millioner kroner i 2007.

FLY AV DENNE TYPEN: Her er Kjell Inge Røkke, sønnen Kristian og hans tidligere kjæreste Celina Midelfart på vei ut av Petter Sundts Cessna Citation-fly. Nå vil Røkke ha muligheten til å lande på flystripa ved hyttetunet med Aker-konsernets Cessna 560 Encore+. Foto: Tom E. Østhuus
FLY AV DENNE TYPEN: Her er Kjell Inge Røkke, sønnen Kristian og hans tidligere kjæreste Celina Midelfart på vei ut av Petter Sundts Cessna Citation-fly. Nå vil Røkke ha muligheten til å lande på flystripa ved hyttetunet med Aker-konsernets Cessna 560 Encore+. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

• Les også: - Røkke var et usendt brev fra konkurs

Da han var på konkursens rand, måtte Røkke selge unna sitt Boeing-fly til 275 millioner kroner, kommer det fram i den nye uautoriserte biografien om finanskjendisen.

Direkte fra utlandet Flyet, som har en toppfart på 800 km/t og en rekkevidde på over 3000 km, gjør det mulig for Røkke å reise direkte til utlandet fra hytta uten mellomlanding på Gardermoen for drivstoffylling. Flyet trenger dessuten en flystripe på over 1000 meter for å kunne ta av.

Styreleder i MLF er fornøyd med at milliardæren har hytte i Oppdal:

SOLGTE FLY: Da han var på konkursens rand, måtte Røkke selge unna sitt Boeing-fly til 275 millioner kroner. Her fra da Røkke kom på besøk i Bodø og fraktet Molde-spillerne hjem. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde
SOLGTE FLY: Da han var på konkursens rand, måtte Røkke selge unna sitt Boeing-fly til 275 millioner kroner. Her fra da Røkke kom på besøk i Bodø og fraktet Molde-spillerne hjem. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde Vis mer

- Dette er veldig positivt for Oppdal, og vi er veldig heldige som har Røkke her. Vi takker og bukker, sier Nyberg til Opp.

Les også: Dette er Norges aller rikeste

Norges dyreste bolig Mens milliardæren og kona Anne Grete Eidsvig ikke er på «hytta», kan de boltre seg i gigantboligen på Konglungen i Asker. Boligen er Norges dyreste, og fordelt på den 12 mål store tomta har familien tre hus på til sammen 920 kvadratmeter. I tillegg er det bygget garasje på 668 kvadrat, med plass til 13 biler, og egen bilvask og tennisbane på toppen. Mellom to av husene er det bygget et utendørs svømmebasseng.

Det mest imponerende ved eiendommen er imidlertid ikke synlig fra utsida. Garasjen og to av hovedhusene forbindes av en enorm kjeller på 1951 kvadratmeter. I tillegg til vinkjeller og trimrom, er det kino, spa-avdeling og flere tekniske rom i den enorme bunkersen.

BLAR OPP: Kjell Inge Røkke.
Foto: Knut Falch / Scanpix
BLAR OPP: Kjell Inge Røkke. Foto: Knut Falch / Scanpix Vis mer

Røkke og Anne Grete Eidsvig ønsket i utgangspunktet å bygge et nytt hovedhus på 700 kvadratmeter, men fikk ikke bygge hus med større grunnflate enn 275. Byggereguleringene gjelder imidlertid ikke under bakken, noe Røkke har benyttet seg av. Med kjelleren har familien i overkant av 2800 kvadratmeter - nesten tre mål - å bo på.

Detaljer rundt hvordan det ser ut inne i huset, og under bakken, er en strengt bevoktet hemmelighet. Alle som jobber på prosjektet har skrevet under skriftlige taushetserklæringer, fikk Dagbladet opplyst tidligere i år.

EIER NORGES DYRESTE: Her er Kjell Inge Røkkes nye hus på Konglungen i Asker. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
EIER NORGES DYRESTE: Her er Kjell Inge Røkkes nye hus på Konglungen i Asker. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer